"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bu müzeler bayramda da açık

29 Temmuz 2014, Salı
Yerebatan Sarnıcı, Panorama 1453 Tarih Müzesi ve Miniatürk Ramazan Bayramı’nda da kapılarını ziyaretçilerine açık tutacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından işletilen Yerebatan Sarnıcı, Panorama 1453 Tarih Müzesi ve Miniatürk Ramazan Bayramı boyunca kapılarını ziyaretçilerine açık tutacak.
Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, sadece tarihî özellikler taşıyan birer müze olarak değil, çeşitli faaliyetlere ev sahipliği yapan kültürel mekânlar olarak da yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği müzeler arasında yer alan Yerebatan Sarnıcı, Panorama 1453 Tarih Müzesi ve Miniatürk, Ramazan Bayramı’nda da gezilebilecek. Müzelere girişte 7 yaşından küçük çocuklardan ücret alınmıyor.

Yerebatan Sarnıcı
Tarihî Yarımada’nın ortasında bulunan Yerebatan Sarnıcı, 542 yılında Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından Büyük Saray’ın su ihtiyacını karşılamak üzere yaptırıldı. Suyun içinden yükselen mermer sütunlar arasındaki ihtişamından dolayı halk tarafından “Yerebatan Sarayı” olarak da anılıyor.

Panorama 1453 Tarih Müzesi
Dünyadaki 30 kadar panoramik müze içerisinde “tam panoramik” özelliği taşıyan tek müze unvanını taşıyan Panorama 1453 Tarih Müzesi, 3 boyutlu panoramik görüntüsü ve ses efektleriyle gerçekçi bir etki uyandırarak, İstanbul’un fethini yaşatmayı amaçlıyor.

Miniatürk

Türkiye’nin geçmişten bugüne uzanan kültür ve medeniyet birikimini yansıtan mimarî eserlerini, sergilenen maketlerle bir araya getiren Miniatürk, “zamanın durduğu yer” olarak da nitelendiriliyor. Miniatürk’te, Türkiye ve dünyadan seçilmiş 126 mimarî eserin 1/25 oranında küçültülerek yapılmış maketleri sergileniyor.
Okunma Sayısı: 564
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı