"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Heykel gerilimi büyüyor

22 Ağustos 2014, Cuma
Ağrı Doğubayazıt’ta, Lice’deki heykel gerginliğini bahane eden göstericilerden bazıları, bir okulu ateşe verip bahçesindeki M. Kemal büstünü yerinden sökerken, Batman’daki heykel protestoları sırasında bir ortaokulun bahçesindeki M. Kemal heykeli de yerinden söküldü.
Heykel gerilimi büyüyor

Lice’deki heykel operasyonun ardından başlayan gerilim büyümeye devam ediyor, önceki gün Lice’de bir ilkokuldaki M. Kemal büstünün yakılmasıyla başlayan tepkiler farklı bölgelere de sıçradı.  Göstericiler, Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bir okulu ateşe verip, bahçesindeki büstü yerinden söktü. Göstericiler daha sonra Doğubayazıt-İran çevre yolundan geçen araçlara molotofkokteyliyle saldırmak isteyerek yolu trafiğe kapatmaya çalıştı. Olay yerine gelen polis ekiplerine havai fişekle saldıran gruptakiler, daha sonra ara sokaklara dağıldı. Batman’da ise yollara barikat kurup ateş yakan göstericilerden bazıları Vali Zeki Şanal Ortaokulu bahçesindeki büstü yerinden sökerek kaçtı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Efkan Ala: Basit bir heykel

İçişleri Bakanı Efgan Ala, Diyarbakır’da dikilen terörist heykeli için “Fiberglas maddeden yapılmış basit bir heykel. Vaveyla koparanlar bu işten beslenenler” dedi. Katıldığı bir televizyon programında olayı değerlendiren Bakan Ala, Lice’de PKK’lı teröristin heykelinin dikilmesi olayında basını suçladı. Bakan Ala’nın şunları söyledi: “Basit bir heykeli servis eden yazan gazeteler bakın. Ertesi gün neler olmuş Türkiye’de. Vaveylayı koparanlar ve Türkiye’de bu sürecin baltalanmasındaki işbirliğine bakın. Onlar, eğer bu sorun devam ederse, oradan besleniyorlar.”

Okunma Sayısı: 1559
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı