"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İsrail’in yaptığı apartheid gibi

22 Ağustos 2014, Cuma
Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Filistin özel temsilcileri, Ankara’da tedavi gören Gazzeli yaralıları ziyaret etti.
Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yatan Gazzeli yaralıları ziyaret eden heyet, Başhekim Doç. Dr. Murat Akçay’dan yaralıların durumu hakkında bilgi aldı. Özel temsilci Zola Skweyiya, Filistin ve İsrail’i ziyaret ettikten sonra Türkiye’ye geldiklerini söyledi. “Türkiye’ye gelmemizin esas nedeni, İsrail askerleri tarafından verilen zararları görmek ve Filistin halkıyla birliğimizi ortaya koymak” diyen Skweyiya, geçmişte Güney Afrika’da da Filistinliler’in yaşadığına benzer sorunların yaşandığına dikkat çekerek, “İsrail hükümetinin tavrı, apartheid rejiminin bize uyguladığından farksız” diye konuştu.

FÜZE SALDIRISINDA KASSAM LİDERLERİ VURULDU

Hamas’ın askerî kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’in düzenlediği saldırıda 3 liderinin öldüğünü duyurdu. Kassam Tugayları’ndan yapılan açıklamada, “Kassam Tugayları, Filistin halkı ve İslâm ümmeti için liderlerinin kanını akıtmıştır” denildi. Açıklamada, vefat eden liderlerin isimleri Raid el-Attar, Muhammed Ebu Şemmale ve Muhammed Berhum olarak açıklandı. Hamas’a yakın kaynaklardan aldığı bilgiye göre de Kassam Tugayları liderleri, Gazze’nin güneyindeki Refah şehrinin Tel es-Sultan bölgesinde bir eve düzenlenen saldırıda öldü. Saldırıda 4 Filistinlinin daha öldüğünü, 45 kişinin de yaralandığını aktaran kaynaklar, söz konusu evin, 9 füzeyle hedef alındığını ve tamamıyla yıkıldığını kaydetti. Gazze / aa

Kanadalı vekilden İsrail istifası  

Kanada Federal Parlamentosu Üyesi ve anamuhalefetteki Yeni Demokrat Parti (NDP) Quebec Milletvekili Sana Hassainia, partisinden istifa etti. İstifasını, kendisine ait internet blokundan açıklayan Hassainia, NDP lideri Thomas Mulcair’in İsrail yanlısı tutum ve politikalarından dolayı partisinden büyük bir üzüntü içinde ayrıldığını belirtti. Partisindeki İsrail yanlısı değişimin, iç ve dış güçlerin baskıları yüzünden olduğunu ifade eden Hassainia, Ortadoğu’da barışı istemenin bir siyasî duruşu simgelemediğini, bunun bölgedeki problemlere tutarsız bir şekilde bakmak ve sinirleri bozan bu konuları tartışmaktan kaçmak olduğunu belirtti.
Okunma Sayısı: 540
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı