"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

BALIKÇILARA İLK GÜN ŞOKU

02 Eylül 2014, Salı
1 Eylül av yasağının kalkmasıyla birlikte “Vira Bismillah” diyerek teknelerle denizlere açılan balıkçılar ilk günden umduklarını bulamadılar. Bazı tekneler boş dönerken bazıları ise az miktarda balıkla döndü.
Balık sezonunda ilk şok
Denizlerde avlanma yasağının sona erdiği 1 Eylül’ün tarihinin ilk dakikalarından itibaren denize açılan balıkçılardan bir kısmı, karaya  tekneleri dolu dönerken bazıları umduğunu bulamadı. Kimi yerlerde ise fırtına, ava çıkılmasına engel oldu. Karadenizli, Marmaralı ve Egeli balıkçılar 1 Eylül itibariyle sona eren av yasağı sonrası “Vira Bismillah” diyerek denize açıldılar. Ordulu balıkçılar, ilk avlarında umduğunu bulamadı. Gece 00.00’dan itibaren denize ağlarını bırakan balıkçılar, sezonun ilk gecesinde istedikleri avı gerçekleştiremedi. Sakarya’nın Karasu ilçesinde ise balıkçılar, olumsuz hava şartları nedeniyle denize açılamadı. Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Sezer, Karadeniz’de palamutun bu yıl çok güzel olduğunu kaydederek “Büyük tekne ve kayıklar fırtına dolayısıyla ilk gün maalesef ‘vira bismillah’ diyemedi” ifadesini kullandı.  Kastamonulu balıkçılar da sezonun ilk gününde eli boş dönenlerden oldu. İnebolu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Taşkın, Karadeniz’de 3 gündür etkili olan poyraz nedeniyle denizin soğuduğunu söyleyerek, “Sezon öncesi olta palamudu oldukça bol çıktı. Balıkçılarımız sabırsızlıkla yeni sezonunun başlamasını bekliyordu ancak av yasağı kalktığı sırada poyraz esmeye başladı. Birkaç gün içinde hava düzeldiği takdirde bereketli sezon geçireceğimize inanıyoruz” diye konuştu. Bu arada, Trabzonlu balıkçılar ise, ilk avlarında kıyıya bol miktarda palamutla döndü.
 
Kuzey Ege’de hamsi bereketi
Karadenizle balıkçıların aksine Egeli balıkçılar bol miktarda hamsiyle kıyıya döndü. Balıkçılar, günün ilk ışıklarının yansımasıyla Edremit Körfezi’nden denize açıldı. Hava şartlarının iyi olduğu körfez açıklarında özellikle Yunanistan’ın Midilli Adası’na yakın bir bölgede uluslararası sulara ağlarını bırakan balıkçılar, bol miktarda hamsi avladı. Balıkçılardan Ali Tavşan, ilk avda 10 tonun üzerinde hamsi yakaladıklarını belirterek, bunun yanında sardalya ve kılıç balığı avladıklarını dile getirdi. Bu arada, İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Yapıcı, Türkiye karasularında av yasağının kalktığı 1 Eylül’de Ege Denizi’nden “bol” miktarda hamsi çıktığının belirterek, “Sezon öncesi kasası 100 lira olan hamsi, 30 liraya düştü” dedi. Yapıcı, fırtına nedeniyle birçok teknenin ava çıkamadığını da kaydetti.
Okunma Sayısı: 752
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı