"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Özgür-Der: Kemalist rejimin dayatmaları tasfiye edilmeli

03 Eylül 2014, Çarşamba
Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Genel Başkanı Rıdvan Kaya, “Kemalist resmi ideolojik dayatmaların tasfiyesine, Kürt sorununa çözüm arayışlarının geliştirilmesine, bürokratik tahakkümün sonlandırılmasına” yönelik adımların hızlandırılarak sürdürülmesini arzu ettiklerini söyledi. Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, “Eski Türkiye’nin köhnemiş, kangrenleşmiş bir takıntısı olduğu aşikâr başörtüsü yasağını tümüyle tarihin çöplüğüne yollamanın, yeni Türkiye hedefi için gereken cesaret ve kararlılığın bir göstergesi olacağına inanıyor, MEB yönetmeliğinin acilen yasakçı anlayıştan temizlenmesini talep ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
YASAKLAR İÇİN KILIF OLUŞTURULUYOR
MEB’in yapması gereken şeyin gayet açık ve basit bir düzenlemeden geçtiğini ifade eden Kaya, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Yasağa yasal kılıf oluşturan Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik içinde yer alan ‘okul içinde baş açık’ ifadesi yeni eğitim-öğretim dönemi başlamadan kaldırılmalıdır. Başörtüsünü engellemeye yönelik her türlü gayretin inanca dönük açık bir saldırı ve kişi özgürlüğüne yönelik bir kısıtlama olduğunun sarih bir tarzda belirtilmesi ile bu tür muhtemel işgüzarlıkların önü alınmalı, çocuklarımızın örtüsü üzerinden İslami kimliğimize savaş açmaya yeltenmiş zalimlere fırsat verilmemelidir.”
Okunma Sayısı: 609
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı