"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bölgedeki boşluk IŞİD’e yaradı

16 Eylül 2014, Salı
Eski Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Burhan Galyun, IŞİD’in bölgedeki mevcut boşluktan yararlanarak bazı isyancı hareketlerle de bir araya gelince “hafife alınmayacak bir güce dönüştüğünü” söyledi.
Boşluk IŞİD’e yaradı
Eski Suriye Ulusal Konseyi (SUK) Başkanı Burhan Galyun, IŞİD’in bölgedeki mevcut boşluktan yararlanarak bazı isyancı hareketlerle de bir araya gelince “hafife alınmayacak bir güce dönüştüğünü” söyledi. Galyun, Ürdün’ün Ölü Deniz bölgesinde katıldığı, “mezhepçilik ve azınlıklar” konulu konferansta değerlendirmelerde bulundu. Terör örgütü IŞİD’in etkinlik alanını genişletmesinin, bölgesel sistemin bütünüyle yıkıldığının delili olduğunu belirten Galyun, “İran’ın genişleme politikası, Arap ülkelerinin sivil devlete ulaşma yolundaki başarısızlığıyla birleşince IŞİD’in etkinlik alanı arttı” dedi.

ABD VE BATIYA KARŞI SİYASETİ YOK
“IŞİD, bölgedeki mevcut boşluktan yararlandı, bazı isyancı hareketlerle de bir araya gelince hafife alınmayacak bir güce dönüştü” ifadesini kullanan Galyun, “IŞİD’in başta ABD olmak üzere Batı’dan intikam alma noktasında net bir siyaseti yok. O yalnızca hiçbir din, mezhep ve insan ruhuyla bağdaşmayan öğretilere dayanan bir örgüt” değerlendirmesinde bulundu. Galyun, “IŞİD’in, İran’ın politikasıyla bağlantılı mezhepsel çatışmanın bir parçası olmadığını” da dile getirerek, söz konusu çatışmalarda, “bazı grupların özellikle Körfez ve Batı ülkelerine, İran’a yönelik ambargoyu kaldırmak için baskı unsuru olarak kullanıldığını” ifade etti.

Paris’te IŞİD konferansı
     
IŞİD terör örgütüne yönelik alınacak tedbirleri gözden geçirmek amacıyla Fransa’nın ev sahipliğinde “Irak’ta barış ve güvenlik” konferansı başladı. Başşehir Paris’te yapılan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katılımcıları arasında bulunduğu uluslararası konferansta IŞİD’e karşı küresel mücadele planı masaya yatırılıyor. Konferansta, IŞİD’in mâlî kaynaklarının kurutulması, sınır güvenliği ve Irak’ta IŞİD saldırıları sebebiyle yerlerinden olanlara yapılacak insanî yardımın da gündeme gelmesi bekleniyor. Cidde toplantısının ardından Irak konusunda düzenlenen ikinci toplantı olan konferansın Irak konusundaki yaklaşım hakkında belirleyici rol oynayacağı tahmin ediliyor. Konferansa ev sahibi Fransa’nın yanı sıra ABD, Almanya, Birlemiş Arap Emirlikleri, Danimarka, Türkiye, Hollanda, Irak, İngiltere, İspanya, İtalya, Kanada, Katar, Kuveyt, Lübnan, Mısır, Norveç, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan, Oman, Bahreyn, Japonya, Ürdün, Arap Birliği, AB ve BM temsilcileri katılıyor.
Okunma Sayısı: 630
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı