"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kürtçe eğitim verecek okula soruşturma

16 Eylül 2014, Salı
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin desteğiyle açılan ve Kürtçe eğitim vereceği bildirilen okulla ilgili soruşturma başlattı.
Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Bağlar ilçesinde Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği, Demokratik Bölgeler Partisi, Demokratik Toplum Kongresi ve Eğitim-Sen’in de aralarında bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşu ile siyasi partilerin desteğiyle açılan Kürtçe eğitim verecek okulla ilgili soruşturma başlatıldı. Savcılığın, TCK’nın “İzinsiz eğitim kurumu açmak” ve “Örgüt adına suç işlemek” maddeleri kapsamında soruşturma yürüttüğü bildirildi. 
Okunma Sayısı: 548
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı