"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gazze’de fakirlik yüzde 90’a çıktı

17 Eylül 2014, Çarşamba
İsrail’in Gazze’ye saldırıları konusunda değerlendirmede bulunan Ambargoya Karşı Halk Komitesi, “Saldırılar gerisinde felâket bıraktı. Kişi başına düşen millî gelir günlük olarak 2 doların altına indi, fakirlik yüzde 90’a yükseldi. Filistin halkı, saldırılar sonucu su ve enerji hizmetlerinden yararlanamadığı için temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor” dedi.
Gazze’de fakirlik yüzde 90’a çıktı
Gazze’deki ‘’Ambargoya Karşı Halk Komitesi” yaptığı yazılı açıklamada, “Saldırılar gerisinde felaket bıraktı. Kişi başına düşen milli gelir günlük 2 doların altına indi, fakirlik yüzde 90’a yükseldi” denildi. Açıklamada, “Evleri yıkılan ve sığınma merkezlerinde yaşayan binlerce Filistinli, saldırılar sonucu su ve enerji hizmetlerinden yararlanamadıkları için temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada ayrıca, İsrail saldırılarında yıkıma uğrayan Gazze’nin yeniden imarı için inşaat malzemeleri başta olmak üzere gerekli tüm ihtiyaç maddelerinin girişine izin verilmesi talep edildi. 

Saldırıların faturası 750 milyar dolar

Birleşmiş Milletler Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (BM-ESCWA), Suriye, Irak ve Gazze’nin yeniden imarı için 750 milyar dolara ihtiyaç olduğunu bildirdi. BM-ESCWA’nın Başekonomisti Abdullah ed-Deriri, Tunus’un evsahipliğinde düzenlenen BM-ESCWA 28’inci dönem toplantısında 2013-2014 yılı verileri esas alınarak hazırlanan Arap dünyasına ilişkin raporu sundu. Raporda Arap ülkelerinin ekonomik durumuna değinilerek, son yıllarda meydana gelen savaş ve krizlerin bölgeyi olumsuz etkilediği vurgulandı.

Okunma Sayısı: 934
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı