"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ocak zammının yarısı gitti bile

02 Ekim 2014, Perşembe
Türkiye Kamu-Sen, memurun 2015 Ocak zammının yarısının, doğalgaza yapılan zamla gittiğini belirtti. DES Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı da, elektrik ve doğalgaza yapılan yüzde 9’luk zammın bu kış mevsiminde vatandaşı soğukta yaşamaya mahkûm edeceğini söyledi.
Ocak zammının yarısı bitti bile

Türkiye Kamu-Sen, memurun 2015 Ocak zammının yarısının, doğalgaza yapılan zamla gittiğini belirtti. Türkiye Kamu-Sen Ar-Ge Merkezi, elektrik ve doğalgaza yapılan yüzde 9’luk zammın faturalara ve harcamalara yansımasını hesapladı. Buna göre Ekim ayının başından itibaren elektriğe yapılacak yüzde 9 zammın yalnızca aydınlanma giderlerini içeren faturalara yansıması aylık ortalama 6,48 TL olacak. Doğalgaza yapılacak yüzde 9 zam ise ısınma giderlerini aylık en az 26,75 lira arttıracak. Böylece elektrik ve doğalgaza yapılacak zammın aile bütçesine yansıması aylık 33,23 liraya ulaşacak. Ekim ayındaki bu zammın karşılığında bir ailenin aylık ısınma ve aydınlanma giderlerinin 33,23 lira artması, ortalama memur maaşının yüzde 1,5 erimesi anlamına geliyor. Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı ise, hükümetin ve yetkili yandaş sendikanın toplu sözleşmede kamu çalışanlarına ve emeklilerine reva gördükleri 123 TL zammın ardından, Ekim ayı ile birlikte elektrik ve doğalgaza yapılan yüzde 9’luk zammın vatandaşı donduracağını ifade etti. 
Okunma Sayısı: 1018
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı