"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kibar davranmak

İbrahim ERSOYLU
27 Mayıs 2018, Pazar
Adab-ı muaşeret...

Kur’ân’da, “Muhammed Allahın elçisidir. Onun yanında bulunanlar, kâfirlere karşı şiddetli, kendi aralarında merhametlidirler.” buyrulur. Merhametli olmanın bir boyutu yumuşaklık, kibarlık ve nezakettir. Âyette geçen şiddetli olmak savaş zamanıyla sınırlandırılmıştır. Sulh zamanında gayr-i Müslimlere merhametle davranmak asıldır.

Peygamber Efendimiz (asm) ve sahabeler başta olmak üzere, İslâm büyüklerinin hayatında görüldüğü gibi nezaket, kibarlık, yumuşaklık, halim – selim, ince ve hassas duygulu olmak bir Müslüman’ın öne çıkan özelliklerindendir. Bu da “güzel ahlâkın esaslarındandır. Bu sıfatların tersi “kabalık, toyluk”tur, insanları rencide edici şekilde konuşmak ve onlara aşağılayıcı tarzda davranmaktır. Hz. Peygamber (asm): “Muhakkak ki Allah her hususta yumuşaklıkla muamele edilmesini sever. Şiddete karşı vermediklerini, yumuşaklığa karşı verir.”  buyurmuştur.

Okunma Sayısı: 2629
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı