"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

2014 mevlidi, bandrol ve devlet tekeli

Kâzım GÜLEÇYÜZ
23 Ekim 2014, Perşembe 00:01
Kocatepe Camiinde 14 sene aradan sonra nihayet yapılabilen Bediüzzaman mevlidi, daha iki hafta önce ülkenin Kobani eylemleriyle adeta yangın yerine döndüğü gerginliğin ardından gerçekleşti.

Öncekiler gibi 2014 mevlidi de son derece sakin, olgun, vakur ve nezih bir buluşmaya vesile oldu. On binlerce insan en küçük bir tatsızlığa meydan vermeden, tam tersine huzur meltemleri estirerek toplandı ve dağıldı. 

2001’deki engellemeye gösterilen keyfî gerekçe 11 Eylül saldırıları ve El Kaide terörü idi.2014’te ise IŞİD terörünün ve tetiklediği gerilimlerin hüküm sürdüğü sıkıntılı bir ortamda bu mevlidin organize edilmesi, emniyet birimlerince takdirle karşılandı, zamanlamasının da son derece isabetli olduğu ifade edildi. Keza önceki mevlidlerde cami girişleri polis kordonuna alınır ve içeri giren herkes sıkı bir aramadan geçirilirken, bu defa böyle birşeye ihtiyaç duyulmadı ve hiçbir sıkıntı da olmadı. Aynı şekilde, son birkaç mevlide gölge düşürmüş olan Aczimendi provokasyonu türünden eylemlerin bu defa da tekrarlanmak isteneceği yönündeki endişeler tahakkuk etmedi. Tüm bunlar, bardağın dolu tarafına bakıldığında görülen sevindirici gelişmelerin ifadesi.Bardağın boş tarafında ise, altı ayı aşkın bir süredir devam eden “Risale-i Nur’a bandrol  engeli” ve risale basımının torba kanundaki malûm madde ile devlet tekeline alınması var. Nur Talebelerini ve bütün ehl-i imanı ferahlatan mevlidin verdiği manevî haz ve heyecana, evvelce benzeri yaşanmayan bu sıkıntıların hâlâ aşılamamış olmasının gölgesi düştü. Dileğimiz, bu gölgenin de artık kalkması.Ve Risale-i Nur’un, bu hizmete samimiyetle talip olan herkes tarafından, aslına uygun olarak özgürce basım ve neşrinin sağlanması.Kocatepe Camiinde bir araya gelen on binlerin ve onlarla aynı hissiyatı paylaşan milyonların, hep birlikte ellerini semaya açarak yaptıkları dua ve niyazlar içinde bu da vardı.İnşaallah bu dualar en yakın zamanda yerini bulur, Risale-i Nur neşriyatının önü açılır ve Türkiye bu keyfîlikten bir an önce kurtulur.Nasıl 1990’da tertiplenen ilk mevlid, TCK 163 ayıbından kurtulmamıza vesile olduysa..1999 mevlidi, 28 Şubatçılarca 163 yerine ikame edilen 216 utancının ve DGM sorununun aşılmasına önemli katkılar sağladıysa...2014 mevlidi de bandrol engeliyle devlet tekelinin kalkmasına ve cemaatlere yönelik yeni tertiplerin bozulmasına yol açar inşaallah.Duamız, niyazımız, beklentimiz bu.

tweet: Jandarmanın sivilleşmesi son derece önemli ve takdire şayan bir adım; ama sivil iradenin de demokrasi kriterlerinden sapmaması gerekiyor.

Okunma Sayısı: 3378
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Rüstem Garzanlı

    23.10.2014 09:01:00

    Ey âlem-i İslâm ve ey memleketimizin erkânları! Yüzler tecrübelerle sabittir ki: Risale-i Nur bir vesile-i def-i belâdır; ta’tile uğradıkça belâ fırsat bulup gelir. Bugünkü âlem-i İslâm’ın müsdarip olduğu belâ ve musibetler başıboş değildir. Risale-i Nur asrımızı ve gelecek asırları tenvir edebilecek; vahi değildir, ilham ve sünühat olarak yazdırılmış, Kur’an’ı âzimü’ş- şanın hakiki bir tefsiridir. Kur’an’ın bir mü’cizesidir. Ona dokunmakla, inhisar altına almakla semavi ve arzı belâ ve musibetlerine davetiyedir. Nasıl sadaka belâyı defediyorsa; Risale-i Nur’da öylece belânın define vesiledir…

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı