"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İslamköy buluşması

Kâzım GÜLEÇYÜZ
28 Ekim 2014, Salı
Süleyman Demirel Külliyesinin açılış günü için, çok önceden başka bir program yapmıştık.

İzmit ve Derince okurlarımızla bir araya gelecektik. Bu sebeple, İslamköy’deki törene katılamayacağımızı bildirdik.
Ve birkaç gün kala şu mesajı gönderdik:
“Nazik davetiniz için teşekkür ediyor; yarım asırlık süreçte ihtilâllerle diriltilmeye çalışılan istibdat zihniyetinin çıkardığı çetin engellere rağmen çok zor şartlarda büyük gayret ve fedakârlıklarla verilen ve Türkiye’nin bugünlere erişmesine unutulmaz katkıları olan bir demokrasi ve kalkınma mücadelesinin simgesi olarak, büyük İslam âlimi ve Kur’an müfessiri Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin uzun yıllar yaşadığı ve ‘taşıyla toprağıyla mübarek’ dediği Isparta’nın İslamköy’ünde açılışını yapacağınız Süleyman Demirel Külliyesinin, her biri ayrı ve özel öneme sahip vazgeçilmez değerleri temsil eden Hacı Yahya Evi, Şehriban Hatun Camii, müze, arşiv, kütüphane, çeşme ve ormanı ile birlikte, ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyor; selam ve saygılarımı sunuyorum.”
Sonrasında, Güniz Sokak’tan gelen ısrarlı davetlere muhatap olduk. “Bu mesaj mutlaka o gün orada olmanızı gerektirir” denildi. 
Bunun üzerine İzmitli arkadaşlarımızla istişare edip tekrar bir değerlendirme yaptık ve oradaki buluşmayı tehir ederek İslamköy’de bulunmamızın uygun olacağında mutabık kalıp programı değiştirdik.
Demirel tören sonrasındaki görüşmemizde, katılamayacağımız bilgisi kendisine verildiğinde “Öyle şey olur mu?” dediğini söyledi, biz de “İşte buradayız” dedik, hal-hatır ve selamdan sonra “daha geniş görüşmek üzere” ayrıldık.
Programa dair izlenimlerimize gelince:
Şevket Demirel’in 20 senelik emeğiyle vücuda gelen külliye, temsil ettiği derin manalarla toplumun hizmetine sunulurken, aynı zamanda “46 demokratı” olarak anılan kitle için, yıllardır hasretini çektiği bir coşku ve heyecana da vesile oldu. Ve kasıtlı olarak unutturulmaya çalışılan bir misyonu yeniden hatırlatarak gündeme taşıdı.
Gerek külliyenin ana felsefesiyle, gerekse törenin bütününde verilen mesajlarla çelişen “M. Kemal güzellemeleri”ni hariç tutarak diyoruz ki:
Böyle bir buluşmaya özellikle demokrat kitlenin büyük ihtiyacı vardı. Öğle ve ikindi ezanlarıyla süslenip, külliyeye dahil Şehriban Hatun Camiini dolduran cemaatin dualarıyla feyizlenen, 1950’den bugünlere demokrat misyonun ülkeye kazandırdıklarının hatırlatılmasıyla hafızaları tazeleyen bu programın, ahrarların yeni bir şevk ve enerjiyle “dirilmesine” vesile olmasını diliyoruz.
tweet: Davutoğlu’na göre jandarma reformunda son durum: Kolluk görevinde yetki İçişleri’nde, askerî görevlerde TSK’nın parçası olarak kalmaya devam.

Okunma Sayısı: 3446
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • kamil d.

    28.10.2014 11:12:38

    En büyük Atatürkçü biziz. Benzetileceksem, Atatürk'e benzetilmeyi isterim. Hedefimiz Atatürk ilke ve inkılâplarını toplumun ortak paydası haline getirmektir. Hakiki ve öz Atatürkçü biziz. (R.T.Erdoğan) Demirel'in Atatürkçülüğü eleştirilirken bu sözler de dikkate alınsın. Demirel'in yasaklı dönemdeki (1980-87) İlke ve inkılâplarla ilgili söylem ve demeçleri bulunup okunsun. Ondan ileri-geri konuşulsun.

  • Zafer Baran

    28.10.2014 00:38:58

    Selanik liler mi yoksa onların istibdatını kıran serbest fırka tarafımı yoksa şuursuz luk mu nasıl bir siyaset bu,burda bir yanlışlık yokmu sence yine zorlama bir tevil mi yapacağız Serbestiyet taraftarı HÜRRİYETÇİ TARAF hangisi istibdat hangisi Cem i zıddeyn muhaldir kaidesine göre hem Demokrat hem istibdat taraftarı olunabilirmi ki bir yanda Demokrasi den taraf olup bir yandan malum şahsın vazgeçilemez olduğunu devamlıvurgulamak izah edilemez.Sizinde yazılarınızda bunu es geçmeniz de izah edilemez. Selam ve Muhabbetlerimle

  • Zafer BARAN

    28.10.2014 00:37:03

    Saniyen: Safranbolu da Nur’un ehemmiyetli şakirtlerinden Hıfzı nın iki masum mahdumları biri on, biri de sekiz yaşlarında Asa-yı Musa mecmuasını yazdıkları ve bitmek üzere diye o masumlar bana bir mektup yazmaları, beni fevkalade sevindirdi.Salisen: Bu kışta bana verilen elim sıkıntıların bir sebebi: Selaniklilerin istibdad-ı mutlakları, serbest fırkalarla kırmasına yardımım olmasın diye beni herkesten tecrid ettiler. Risale-i Nur, binlerle benim bedelime konuşuyor, küfr-ü irtidadı kırıyor, anarşiliği bozuyor. Emirdağ lahikası sf.134 Kazım ağbi üstadın bu ifadesi Selanik lilerin istabdatı mutlaklarını Serbest Fırkalarla( ki bu herhalde Demokrat Parti yi kast ediyor )kırması ifadesi ni açıklayan bir yazı ve Demirelin bu zamanda bile bu adamın vazgeçilemez olduğunu ifade etmesi şimdi taraf olarak hangi tarafa koyacağız .

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı