"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Üsküp, Türk kültürü için önemli

01 Mart 2015, Pazar
KOÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gencay Zavotçu: “Balkanlar, özellikle de Üsküp ve çevresi, Türk kültürü için, Türk tarihi için önem arz eden bir bölgedir.”

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gencay Zavotçu, Balkanların, özellikle de Üsküp ve çevresinin, Türk kültürü için, Türk tarihi için önem arz eden bir bölge olduğunu belirterek, “Üsküp, yetiştirdiği 19 Türk şairiyle, klâsik Türk şiirine katkıda bulunmuş önemli bir merkezdir’’ dedi. Makedonya’nın başşehri Üsküp’te, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nin işbirliğiyle “Üsküp ve Çevresinde Klâsik Türk Şiirinin İzleri’’ konulu konferans düzenlendi. KOÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gencay Zavotçu, konferansın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Üsküp’ün Türk şiirine katkısını anlattı.

 

400 YIL BOYUNCA İÇİÇE YAŞADIK

Balkanların Türkiye ve Türk toplumu için ayrı yeri olduğunu vurgulayan Zavotçu, Balkanların yaklaşık 400 yıl boyunca Türklerle iç içe yaşadığını söyledi. Zavotçu, Türklerin Balkanları çok önemsediğini belirterek, ‘’Balkanlar, özellikle de Üsküp ve çevresi, Türk kültürü için, Türk tarihi için önem arz eden bir bölgedir. Üsküp, yetiştirdiği 19 Türk şairiyle, klasik Türk şiirine katkıda bulunmuş önemli bir merkezdir. Bunlara bir de biyografik eserlere girmeyenleri eklersek, bu sayının daha da artacağı aşikârdır” diye konuştu. Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Üsküp Müdürü Feyzullah Bahçi de konferansla Balkanlar ve Makedonya’daki şiir ile edebiyat anlayışının ne kadar geniş olduğunu göstermek istediklerini anlattı. Türk şiiri başta olmak üzere kültürel faaliyetlere devam edeceklerini ifade eden Bahçi, “Burada yaşayan çok farklı etnik topluluklar var. Bu etnik toplulukların Türk şiirine ve Türk şiirinin de o toplumların dillerine etki yaptığını biliyoruz” şeklinde konuştu.

 

AA

Okunma Sayısı: 724
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı