"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

28 Şubat: Demokrasimiz için kara bir leke

29 Şubat 2016, Pazartesi 14:28
19, 20 ve 21. Dönem DYP Konya Milletvekili ve Demokrat Parti Teşkilat Başkanı Mehmet Ali Yavuz, 28 Şubat’ın yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada “28 Şubat 1997 tarihi, demokrasimiz için kara bir lekedir” dedi.

28 Şubat’ın sivil bir darbe olduğunu ifade eden Demokrat Parti Teşkilat Başkanı Mehmet Ali Yavuz, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“28 Şubat 1997 tarihi, demokrasimiz için kara bir lekedir. Ülkeyi karanlığa sürükleyen, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni hiçe sayarak demokrasi havariliği yapan sivil toplum örgütleri, medya patronları, sermaye çevreleri, yargının üst düzey kesimleri maalesef ki oyuna gelmişlerdir. O dönemde yeni hükümet kurulması için toplanan 283 imza da hiçe sayılmış olup, partimizin milletvekilleri çeşitli sebeplerle kandırılmış, korkutulmuş, kendilerine baskı uygulanmış ve sonuç olarak partimize karşı büyük bir darbe yapılmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bünyesinde oluşan Batı Çalışma Grubu, baskı uygulayarak sivil bir darbeye sebebiyet vermiştir.

28 Şubat sivil bir darbedir. Batı Çalışma Grubu mensupları bu darbeye sebep olmuşlardır.

Beşli çete bu darbenin mimarlarındandır. Yargının üst düzey organlarında görevli bazı önemli isimler de bu ortamın oluşmasına çanak tutmuşlardır. Medya patronları, bu darbenin şakşakçılığını yapmışlardır. Sermaye çevreleri bu darbenin oluşmasında en büyük amirlerden biridir. Bugün sözde üzülerek 28 Şubat sürecini yazılı ve görsel basında konuşanlar, o gün kaçacak delik arıyorlardı. Bugün 28 Şubat’ın sahte mağdurları görsel ve yazılı basında bol bol sahne almaktadırlar. Üzülerek belirtmeliyim ki; o günün mağdur olan bakanları, maalesef 28 Şubat’a sebep olan Batı Çalışma Grubu’ndan, medya grubundan, beşli çeteden, sermaye çevrelerinden davacı olmaktan vazgeçmişlerdir. Ben, DYP adına, o günün milletvekili olarak 28 Şubat davasının davacılığından vazgeçmedim. Ve süregelen mahkemede de davacı olduğumuzu açıkça beyan ettim. 28 Şubat’ın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmasında da belirtildiği gibi; tek mağduru DYP ve onun Genel Başkanı Sayın Prof.Dr.Tansu Çiller’dir. Son olarak bir kez daha belirtirim ki; DYP ve Çiller 28 Şubat davasının mağdurudur. 28 Şubat bir sivil darbe olup, demokrasimizin kara bir lekesi olarak tarihteki yerini alacaktır.”

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1161
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Kiren

    29.2.2016 20:38:20

    28 Şubatın asıl hedefi demokrat misyonu bitirmekti.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı