"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AB liderlerinden Erdoğan’a mesaj...

27 Mayıs 2017, Cumartesi 20:18
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin AB sürecinde devam etme istek ve kararlılığını vurgulaması Brüksel’de olumlu karşılandı.

AB, Türkiye’den bu yönde hızlı karar beklendiğini belirtti ve bunun için de hapisteki gazetecilerden başlanmasını istedi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Erdoğan’ın AB Konsey Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyon Başkanı Jean Claude Juncker ile yaptığı görüşmede, müzakerelerin devam etmesini istediği, yeni fasılların açılmasına dair beklentisini dile getirdiğini ve terörle mücadelede daha fazla işbirliği istediğini belirten üst düzey bir AB yetkilisi, “Görüşme kötüydü ya da iyiydi diyemem ama tekrar görüşülmesi yenilenme için önemliydi. Söylendiği gibi, AB’ye katılımın hâlâ hedef olduğunu vurgulamak kadar, önümüzdeki günlerde Erdoğan’ın atacağı adımların bu hedefle uyumlu olduğunu da görmek gerek; bunun için de başta basın ve ifade özgürlüğü konusunda hızla hareket bekleniyor” yorumunu yaptı. Bir AB’li diplomat ise, “Çok daha iyi de olabilirdi; çok daha kötü de. Bu görüşmenin olması önemli” yorumunu yaptı. Tusk’ın “İnsan hakları konusunu Erdoğan ile görüşmenin odağına taşıdım” diyerek attığı tweet’in de Türk tarafında rahatsızlık oluşturduğu öğrenildi.

Erdoğan: AB 12 aylık takvim verdi

NATO zirvesinde Avrupa Birliği liderleriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise, üyelik sürecine ilişkin olumlu görüşmeler yaptıklarını söyledi. Erdoğan, “Bu konuda kendilerinden 12 aylık takvim aldık, üzerinde çalışma yapacağız” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel dönüşü aralarında Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila’nın da bulunduğu uçakta gazetecilerle sohbetinde Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile yaptıkları görüşmede Türkiye’de 100 günü aşkın süredir tutuklu bulunan gazeteci Deniz Yücel’in gündeme geldiğini belirterek, “Onlar kafayı Deniz’e (Yücel) takmış durumdalar. Ben de kendilerine ‘Sizde çok Deniz var, ben size bunların dosyalarını da verdim’ diye hatırlattım” ifadesini kullandı.

Okunma Sayısı: 2956
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Kim doğru

    29.5.2017 08:29:34

    Ne ab'ymiş be bizimkiler ağzına geleni söyler rest çeker kahraman olur sonra birde bakmışsın herşey aslında tam tersiymiş.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı