"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AB üyesi 3 ülkenin büyükelçisi Diyarbakır'da

24 Ekim 2014, Cuma 17:28
Güneydoğu Genç İşadamları Derneği'nin (GÜNGİAD) davetlisi olarak Diyarbakır'a gelen Avrupa Birliği (AB) üyesi İrlanda, Finlandiya ve Lüksemburg'un büyükelçileri, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve DTK'yı ziyaret etti.

İrlanda'nın Ankara Büyükelçisi Kenneth Thompson, Finlandiya Büyükelçisi Nina Vaskunlahti ve Lüksemburg Büyükelçisi Arlette Conzemius, Vali Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Daha sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne geçen büyükelçiler, Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ı ziyaret etti. Vaskunlahti, burada yaptığı açıklamada, bölgede bulunmaktan dolayı memnun olduklarını dile getirdi.

Vaskunlahti, "Burada olmamızın bir sebebi de bölgede olup bitenleri öğrenmektir. Bunları en iyi şekilde öğrenebilmenin yolları insanlarla bir araya gelmek, siyasetçilerle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve belediyelerle görüşmektir" dedi.

Kışanak ise büyükelçilerin ziyaretinin kritik bir sürece denk geldiğini, Irak ve Suriye'de yaşanan savaş nedeniyle yoğun bir göçmen akınının yaşandığını anlattı.

Yerel yönetimler olarak gelen insanların ihtiyaçlarını karşılamak konusunda büyük bir sorumlulukla karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Kışanak, uluslararası toplumdan bu büyük insanlık dramı için katkı ve destek beklediklerini bildirdi.

Büyükelçiler Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak'ı da ziyaret etti.

 

Okunma Sayısı: 1150
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı