"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Abdullah Gül'den koalisyon çağrısı

31 Temmuz 2015, Cuma 14:42
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, koalisyon görüşmeleri ve dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda açıklamalarda bulundu.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazı çıkışı gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Gül, terör olaylarına ilişkin olarak "90'larda yaşananların tekrar yaşanmasının hiçbir faydası olmadığı kanaatindeyim." dedi. Partilere koalisyon mesajı verdi. AK Parti ve CHP'yi kastederek "En fazla oyu alanlar oturup anlaşmalı." dedi.

90'LI YILLAR HATIRLAMASI

Gül'ün açıklamalarından satır başları:

"Asker sivil herkesin acısını çok derinden hissediyorum. Türkiye'nin bu kadar olup bitenlerden ders aldıktan sonra bu günleri tekrar yaşıyor olmasından büyük bir üzüntü duyuyorum. Herkesin dayanışma içinde olması tek arzum. 90'larda yaşananların tekrar yaşanmasının hiçbir faydası olmadığı kanaatindeyim. Türkiye'nin tekrar 20 sene önce denediklerini deniyor duruma düşmesinin hiçbir fayda getirmeyeceği fikrindeyim.

"EN FAZLA OYU ALAN OTURUP ANLAŞSIN"

Türkiye'de güçlü hükümete ihtiyaç var. Hep bunu tavsiye ettim. Tecrübelerime dayanak etrafımızda böyle yangın varken, içeride bu acılı durumu yaşarken birinci öncelik Türkiye'de güçlü hükümet kurulmasına ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. En fazla oyu alanlar oturup anlaşmalı. Almanya'da nasıl oluyor. Güçlü partiler oturup konuşuyor. Türkiye'de de güçlü bir hükümetin kurulmasının bugünkü ortam için doğru olduğu kanaatindeyim.

DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI

Bunları daha önce söyledim. 1990'larda bunlar oldu. Bir işe yaramadı. Terörle mücadele ayrı bir şey. Teröriste fırsat vermemek terörle mücadelenin en önemli unsurlarından biri."

Etiketler: abdullah gül
Okunma Sayısı: 2433
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Toygar

    31.7.2015 16:17:13

    konuştu.. sonunda..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı