"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Adalet Bakanı Bozdağ'dan acı itiraf

16 Şubat 2016, Salı 09:57
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye’de yargıya olan güven ve yargıdan memnuniyet konularında olumsuz bir noktada olunduğunu söyledi.

Yargıdan memnuniyetin işin doğası gereği yüzde yüz olamayacağını savunan Bozdağ, “Türkiye olarak hem yargıdan memnuniyette hem de yargıya güvende olumsuz noktada olduğumuzu ifade etmek isterim. Bütün amacımız, bu olumsuzluğu ‘olumlu’ noktaya çevirmek” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Adalet Bakanlığı ile bağlı kurumlar olan Anayasa Mahkemesi, Türkiye Adalet Akademisi, Yargıtay, Danıştay ile Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Ceza ve İnfaz Kurumları, Tutukevleri İş Yurtları Kurumu bütçe, kesin hesap ve Sayıştay Raporları görüşülerek kabul edildi. Toplantının soru cevap bölümünde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, komisyon üyelerin soru, eleştiri ve görüşlerine cevap verdi.

Türkiye’nin yargıya güven endeksinde yüzde 30’larda olduğunun hatırlatılması üzerine Bozdağ, güven ile memnuniyetin farklı şeyler olduğunu ancak her iki kıstasta da ‘olumsuz bir noktada’ olduğumuzu söyledi. Yargıdan memnuniyet konusunda diğer kurumlardan memnuniyet gibi değerlendirilmemesi gerektiğini savunan Bozdağ, “Çünkü, yargıya işi düşenlerin yarısı kaybediyor, yarısı kazanıyor. Kazanan da istediği gibi kazanamıyor. Dolayısıyla yargıya işi düşenlerin sağlıkta ya da ulaşımda olduğu gibi tamamının memnun olduğu bir sonucu elde etmek işin doğası gereği gerçekten çok zor gözükmektedir.” ifadelerini kullandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan yıllara göre adalet sisteminde memnuniyet oranlarının 2014’de bu rakamın yüzde 50,8 olduğunu söyleyen Bozdağ, yargıya güvenin ise yargıya işi düşsün ya da düşmesin yargıya işinin düştüğü zaman adaletin doğru tecelli edeceğine dair kanaati ortaya koyduğu söyledi. Bozdağ, “Bu konuda anketlerdeki durumumuz iyi gözükmüyor. Üniversitelerin bazılarına göre düşük bazılarına göre de biraz daha farklı. OECD verilerine göre yargı sistemine güveni olan vatandaşların yüzde 2014 yılında Türkiye’de yüzde 48 olarak gözüküyor. Türkiye olarak burada olumsuz bir noktada olduğumuzu, hem memnuniyette hem de burada (güvende) olumsuz noktada olduğumuzu ifade etmek isterim. Bütün amacımız da bu olumsuzluğu ‘olumlu’ noktaya çevirmektir. Olumlu olması için de gayret ediyoruz.” diye konuştu.

Bekir Bozdağ'ın istifası istendi

Kızı hakim sınavlarında 90 puanın üzerinde alarak 71. olmasına rağmen mülakatlarda düşük puan verilerek hakim yapılmayan Çanakkale Savcı Menderes Arıcan, bu olaydan sonra Adliyelerde yaşanan torpili gündeme taşımıştı.

Türkiye’deki 120 civarındaki adliyedeki ‘Adliye Yazı İşleri Müdürlüğü’ alımında yaşanan torpili belgeleriyle sosyal paylaşım sitesinden paylaşan Savcı Menderes Arıcan, Adalet Bakanı’nın istifa etmesini istedi.

Adalet Bakanlığı’ndaki hukuksuzluk, haksızlık sebebi olarak bakanın görüldüğünü ifade eden Savcı Arıcan, “Sayın Bakan lütfen istifa edin, o koltuğu boşaltın. Demokratik bir ülkede bu kadar haksızlık, hukuksuzluk yaşansaydı, bırakın istifayı; bakan o ülkeyi terk eder, başka ülkeye iltica ederdi.” ifadesini kullandı.

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/bekir-bozdag-in-istifasi-istendi_384800

Okunma Sayısı: 2711
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hayati Binler

    16.2.2016 16:22:33

    Hayırlı sabahlar, sayenizde.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı