"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ağrı bağımsız milletvekili adayı Cemal Kaya'ya silahlı saldırı

05 Mayıs 2015, Salı 15:52
Ağrı bağımsız milletvekili adayı Cemal Kaya, Taşlıçay ilçesinde halka hitap ettiği sırada kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından silahlı saldırıya uğramasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Öğle saatlerinde seçim otöbüsüyle ilçeye gelen Cemal Kaya, daha sonra halka hitap etti. Kaya’nın konuşma yaptığı sırada, Halkların Demokratik Partisi seçim irtibat bürosunda toplanan kalabalık grubun, Kaya’ya taşlı ve sopalı saldırıda bulunduğu ileri sürüldü. Daha sonra grup içerisinden seçim otobüslerine doğru ateş açıldığı iddia edildi. Saldırı üzerine yanındakiler Kaya'ya sarılarak seçim otobüsünün içine çekti.

Kaya, otobüsün dışına hızla çıkarak, "Ben buraya kefenimi giyerek geldim, hiç kimse beni baş koyduğum yoldan geri çeviremeyecek." dedi. Kaya, daha sonra Ağrı’ya gelerek seçim ofisinde basın toplantısı düzenledi.

Ağrı’da seçim bürosunda yaptığı açıklamada, saldırıyı kınadığını belirten Kaya, güvenlik güçlerinin herhangi bir önlem almadığını söyledi. Bölgede her gittikleri yerde saldırıya uğradıklarını anlatan Kaya, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’a seslendi.

Kaya, "Sayın Selahattin Demirtaş’a buradan sesleniyorum. Sayın Demirtaş, bu provokatörlüğü kim yapıyorsa bunların size ait olmadığını açıklayın. Lütfen bunları güvenlik güçlerine teslim edin. Demokratik bir seçim için bunları teslim edin. Silahların gölgesinde seçim olabilir mi? Silah sıkılarak bir seçim olabilir mi?" dedi.

Öğle saatlerinde seçim otöbüsüyle Taşlıçay ilçesine gelen Cemal Kaya, dörtyol kavşağında halka hitap etti. Kaya’nın konuşma yaptığı sırada, Halkların Demokratik Partisi seçim irtibat bürosunda toplanan kalabalık grubun, Kaya’ya taşlı ve sopalı saldırıda bulunduğu ileri sürüldü. Daha sonra grup içerisinden seçim otobüslerine doğru ateş açıldığı iddia edildi. Saldırı üzerine yanındakiler Kaya'ya sarılarak seçim otobüsünün içine çekti.

Kaya, otobüsün dışına hızla çıkarak, "Ben buraya kefenimi giyerek geldim, hiç kimse beni baş koyduğum yoldan geri çeviremeyecek." dedi. Kaya, daha sonra Ağrı’ya gelerek seçim ofisinde basın toplantısı düzenledi.

Düşman olmadıklarını söyleyen Kaya, kendilerine sıkılan her kurşunun Ağrı halkına sıkılmış bir kurşun olduğunu ifade etti. Barış ve kardeşlik içerisinde bir seçim kampanyasını yürüteceklerini anlatan Kaya, şöyle konuştu: "Fakat ne olduğunuzu bilmediğimiz halde HDP’li arkadaşların olduğu bölgede taş ve kurşun yağmuruna tutulduk.

Bize sıkılan kurşun Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde yaşayan her insana sıkılmış bir kurşundur. Bize atılan her taş ve kurşun Ağrı’ya sıkılan bir kurşundur. Hangi ilçeye gidiyoruz, HDP’li arkadaşlar tarafından saldırıya uğruyoruz. Seçim çalışmalarını engellemek için her şeyi yapıyorlar.

Eğer o kurşun bana değseydi, Türkiye’de nasıl bir demokratik seçimden bahsederdik. Atılan kurşunlar, kamera kayıtlarında bellidir. Kim tarafından atıldıysa bu kurşunlar, bu memlekete sıkılan kurşundur." şeklinde konuştu.

Ağrı üzerinde ciddi bir provokatörlük oyunu oynandığını düşündüğünü belirten Kaya, Diyadin olayının da buna benzer bir olay olduğunu söyledi. Kaya, şöyle konuştu: "Ne olduğu belli olmayan bir provokatörlük var.

Her partinin seçim otobüsünün camları kırılıyor. İnsanlar sokakta dolaşamıyor. İnsanlar seçim kahvelerine giremiyor. Böyle bir durumda seçimden ve Türkiye’de barış ve kardeşlikten bahsedebilir miyiz? Sayın Selahattin Demirtaş’a buradan sesleniyorum. Sayın Demirtaş, bu provokatörlüğü kim yapıyorsa bunların size ait olmadığını açıklayın.

Lütfen bunları güvenlik güçlerine teslim edin. Demokratik bir seçim için bunları teslim edin. Silahların gölgesinde seçim olabilir mi? Silah sıkılarak bir seçim olabilir mi? Ben bütün Ağrılı vatandaşlarımızından şunu istiyorum: Hiçbir parti gözetmeksizin bana sıkılmış olan kurşun, Ağrı demokrasisine sıkılan kurşundur. Bugün bir gencimiz ölebilirdi. Ben bütün siyasi partilerin başkanlarına rica ediyorum. Lütfen Ağrı’ya gelin ve el koyun. Bunlara meydan vermeyin.

Biz kardeşiz, biz barıştan yanayız. Barış ve kardeşlik bizim temel felsefimiz olmalı. Önümüzde ciddi bir çözüm süreci var. Türkiye kazanmalı. Ben 10 yıl milletvekillik yaptım. Bugüne kadar kurşunların kullanıldığı bir seçim görmedim. Biz her partiye gideriz. Oturup çayını içeriz, aynı şekilde biz de gidiyoruz. Nasıl oluyor da birileri bize kurşun sıkıyor? Ben burada HDP’li arkadaşlara sesleniyorum. Eğer siz demokrasiye inanıyorsanız.

Eğer siz özgürlüğe inanıyorsanız, barışa ve kardeşliğe inanıyorsanız içinizde bu provokatörlüğü yapanları, taş atanları, kurşun sıkanları lütfen ayıklayın. Bu seçim Allah göstermesin başka olaylara sebep olur. Bütün arabalarımızın camları kırıldı. Kurşun sıkıldı bize kurşun. Daha bundan ötesi var mı? Bu kurşun başkasına da gidebilirdi. Güvenlik önlemi yoktur. Ben birkaç polisi gördüm. 3 gün önce böyle bir açılış yapacağımızı söylemiştik."

Okunma Sayısı: 4878
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı