"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP’li Külünk’ten tuhaf 15 Temmuz yorumu

19 Temmuz 2017, Çarşamba
AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk, “Mustafa Kemal’in aramızdan ayrılışı da bir 15 Temmuz’dur, Atatürk, yeniden büyük devlet kurma iddiası olan bir liderdi” dedi.

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesinde düzenlenen “15 Temmuz ve Demokrasi” konulu paneldeki konuşmasında AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk, 15 Temmuz’un bir darbe girişiminden öte doğrudan bir işgal girişimi olduğunu söyledi. Külünk, 15 Temmuz’la Anadolu topraklarında Türkleri etkisiz hale getirmek ve Türk devletinin kontrol altına alınmak istendiğine vurgu yaparak, şunları söyledi: “Mustafa Kemal’in aramızdan ayrılışı da bir 15 Temmuz’dur, Atatürk, yeniden büyük devlet iddiası olan bir liderdi. Atatürk asla batı ittifakına aklını teslim etmedi. Bağımsızlık ülküsünü ekonomik kalkınmayla tahkim edebileceğimizin farkında olarak Mustafa Kemal’in 1923-1928 sürecindeki başarılarına bakmak gerekiyor. Musul politikalarına baktığımızda, Misak-ı Milli çizgisindeki duruşuna baktığımızda, aslında o gün Mustafa Kemal’in sisteme tehdit oluşturduğunu görenler, Mustafa Kemal’i bu milletin elinden almıştır. Atatürk’ün ölümü normal, doğal bir ölüm değildir. Ben o dönemde Mustafa Kemal’e hizmet eden yol arkadaşlarından birisinin yakınından dinlediğim için çok rahat söylüyorum, bu da bir 15 Temmuz’dur.”

AA

Okunma Sayısı: 7796
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı