"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP’li olmayan bu haktan yararlanamıyor

03 Nisan 2018, Salı 00:48
CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, emekli öğretim üyesi vekillerin üniversiteye dönerek çalışabilme imkanı sağlanmasına yönelik çıkarılan yasanın sadece AKP’li vekillere uygulandığını ve atamalarının hemen yapıldığını, diğer partilerin vekillerinin başvurularının ise reddedildiğini belirtti.

Tüm ayrıca, AKP’li emekli öğretim üyesi vekillerden güvenlik soruşturması istenmediğini, AKP’li olmayan emekli öğretim üyesi vekillerden ise güvenlik soruşturması istendiği ve somut gerekçeler gösterilmeden bu soruşturma sonucunun olumsuz geldiğini söyledi. Tüm’ün, Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplaması istemiyle meclise verdiği soru önergesinde şu ifadeler yer aldı; 

Bu yasa neden sadece AKP vekiller için geçerli oldu? 

“2547 Sayılı Kanunun 60. Maddesiyle yapılan değişiklik; bütün emekli öğretim üyesi milletvekillerinin siyasi görüşüne bakılmaksızın yararlanması için çıkarılmamış mıdır? Yasanın eşitlik ilkesi çerçevesinde siyasi görüşe bakılmaksızın uygulandığı görülmekte midir? Bu yasadan yararlanmak için başvuran emekli öğretim üyesi milletvekilleri sayısı kaçtır? Başlayanlar arasında farklı siyasi görüşten mahkeme kararı dışında başlatılan emekli öğretim üyesi milletvekilli var mıdır? Sayın Cumhurbaşkanı AKP grup toplantısında “yasaların uygulanmamasına rıza gösteremem” demesine karşın hukukun üstünlüğü ve yasaların eşit uygulanması ilkesinin askıya alındığı konusunun açıklığa kavuşturulması zorunlu değil midir? TBMM’nin çıkardığı ve Cumhurbaşkanının onayladığı bir yasa neden sadece AKP vekiller için geçerli olmuştur? AKP’li vekiller için istenmeyen güvenlik soruşturması neden AKP üyesi olmayan emekli öğretim üyesi milletvekilleri için istenmiştir?”

Haber: Ülker Yılmaz Caba - İstanbul

ulkery.caba@ye­ni­as­ya.com.tr

Etiketler: akp, tbmm
Okunma Sayısı: 5357
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı