"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Arınç: Metin yüzde 60 değişti

02 Mart 2015, Pazartesi 19:15
Hükümet Sözcüsü Arınç, Çözüm Süreci'yle ilgili açıklanan metne ilişkin, "Bizim önümüze getirilen metin ve kabul etmemiz istenen metin, okunan metin değildir" dedi.

Bakanlar Kurulu Toplantısı sona erdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, Başbakanlık Merkez Bina'da düzenlenen toplantı yaklaşık 4 saat sürdü. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, toplantının ardından açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Arınç'ın açıklamalarından başlıklar şöyle:

"(Selahattin) Demirtaş, Çözüm Süreci konusunda iyi niyetli çaba gösteren ve bu sürecin başarıya ulaşmasını arzu eden birisi değildir. Buna yürekten inanıyorum. Dilerim ki bu noktadan sonra bu süreci baltalayacak hareketin içerisinde olmasın"

"Çözüm Süreci'ne bugüne kadar ne kadar engel çıkarılmışsa bunlardan sorumlu olanların en başta geleni Selahattin Demirtaş'tır. Bundan sonra da bu ismi telaffuz etmek veya bunun üzerinde konuşmak niyetinde değilim. İstanbul'da konuşuluyor, herkes gayet memnun bir şekilde açıklama yapıyor, Sayın Demirtaş'ın bir saat sonraki yüz ifadesine bakın, çatma kaşlar, sıkıntı, öfke ve nefret. Çözüm Süreci'nde iyi niyetli çabalar gösteren insanlar anlayışla akılla rasyonel bir karar vermişlerdir"

'Metin yüzde 60 değişti'

4 Şubat'ta açıklanabilecek bu maddeler neden 28 Şubat'ta açıklanabilmiştir. Bu 24 günde saklı cevap. 4'ünde getirilen metin çok farklıydı. Metnin değişmesi iyi oldu. Çözüm sürecini isteyenler müşterek bir iradede birleşti. Metin yüzde 60 değişti ve hükümetle HDP birlikte okudu."

Kaynak: AA - T24

Okunma Sayısı: 752
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı