"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Arınç 'Yüce Divan' ihtimaline işaret etti!

12 Haziran 2015, Cuma 12:08
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yeni hükümet kurulması sonrası dört eski bakan hakkındaki Yüce Divan yargılamasının yeniden yapılabilme ihtimalinin olduğunu söyledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arınç’ın açıklamaları şöyle:

Seçim öncesinde de, sonrasında da dile getirilen bir unsurdur. Bu gerçeği Türkiye yaşamıştır. Soruşturma raporu sonrasında Yüce Divan kararı çıkmamıştır. Şimdi bunu tekrar Meclis’e gelmesi hukuken mümkün olabilir mi? Daha önce anayasa hukukçuları kesinleşmiş bir sonuçta yeniden soruşturma açılamayacağını belirtiyor.

Ben 1995’ten beri parlamentodayım. Evet böyle bir şey gördüm.  Daha önce dosyaların yeniden açıldığını, yeni bir sürecin başladığını gördüm. Doğrudur, yanlıştır, örneği vardır.

Meclis Soruşturma Komisyonu kurulsa, yeniden Yüce Divan’a gitse bir parti genel başkanının söz söylemeye hakkı yoktur. Bir parti grubunun “biz karar aldık, yeniden soruşturma komisyonu alacağız” demesi anayasayı çiğnemektir.

Okunma Sayısı: 1742
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı