"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bahçeli adli yıl açılışına gidiyor

29 Ağustos 2016, Pazartesi 13:58
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1 Eylül Perşembe günü Beştepe'de gerçekleştirilecek adli yıl açılış törenine katılacağını açıkladı.

MHP lideri Bahçeli, partisinin genel merkezinde gündemdeki konuları değerlendirmek üzere bir basın toplantısı düzenledi. Fırat Kalkanı operasyonuyla ilgili konuşan Bahçeli, "ABD destekli PYD'nin Suriye Demokratik Güçleri kılıfıyla Menbiç'e girmesi, sırayı Cerablus operasyonunun alması, Esad'ın PYD'yi bombalaması, Türkiye'nin Rusya ve İran'la yakınlaşması bölgesel fay hatlarını iyice hareketlendirmiştir. Türkiye, Fırat Kalkanı adı altında Cerablus'taki IŞİD unsurlarını temizlemek amacıyla uluslararası koalisyon desteğiyle askeri operasyon başlatmıştır. Elbette Türkiye'nin milli güvenliğini korumak, sınır ötesi terörist yapılanmayı engellemek için mezkur askeri müdahale yerindedir. Haklıdır, isabetlidir; ancak Cerablus'u IŞİD'den arındırırken, boşalan alanlara PYD'nin yerleşmesine Kobani-Afrin arasının bu terör örgütüne açılmasına kesinlikle hiçbir şart altında müsaade edilmemelidir. PYD-YPG Fırat'ın batısına uzun süre önce geçmiştir" ifadelerini kullandı.

"MHP, HÜKÜMETİN ARKASINDA SAĞLAM ŞEKİLDE DURACAK"

MHP'nin terörle mücadele konusunda hükümete her türlü desteği vereceğinin altını çizen Devlet Bahçeli, şöyle konuştu: "Cerablus'a askeri hareket sürüyorken, PKK'nın Artvin'de ana muhalefet partisi liderinin bulunduğu konvoya saldırması ardından Cizre'de 11 polisimizi şehit etmesi müşterek terörist faaliyetlerin bir sonucudur. Tüm terör örgütleri sırayla Türkiye'ye saldırı düzenlemektedir ve korkarım ki bu kanlı süreç genişleyerek, devam edecektir. Bu itibarla devletin teyakkuzda bulunması, her türlü güvenlik tedbirini tüm vatan sathında alması yararlı ve hayatidir. MHP, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başarılı olması, Türkiye'nin terörizmle savaşından alnının akıyla çıkması hususunda elinden geleni her türlü katkı ve manevi desteği eksiksiz verecek, hükümetin arkasında sağlam şekilde duracaktır"

"1 EYLÜL'DEKİ YARGININ AÇILIŞ TOPLANTISINA KATILACAĞIM"

Açıklamalarının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bahçeli, Türkiye Barolar Birliği (TBB)'nin 1 Eylül'deki adli yıl açılışı törenine katılmama kararı üzerinden MHP'nin tavrının ne olacağının sorulması üzerine "MHP'nin gündemi devlettir ve millettir. 1 Eylül'deki yargının açılış toplantısına katılacağımı ifade ediyorum. Türkiye'de birçok kurumun birbiriyle birlikte ve beraber hareket etmesini kazandırabilecek olan bir değerlendirmeyi önce hayra yorup sonra vazgeçmenin anlamı yoktur. O sebepten dolayı başta Barolar Başkanlığı olmak üzere ana muhalefet liderinin de madem ki Cumhurbaşkanı ile 15 Temmuz sonrası gündemini konuşmak için Beştepe'ye gidiyorlarsa Beştepe'nin içerisindeki bir salona gitmekte hangi sakıncayı görüyorlar; onu da anlamak zordur" ifadelerini kullandı.

DHA

Okunma Sayısı: 2366
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı