"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Başbakan'ı uyardılar: ‘Hayır’lar önde

22 Mart 2017, Çarşamba 14:23
Başbakan Binali Yıldırım, eski bakanlara verdiği kahvaltıda, gündemi ve başkanlık referandumunu konuştu. Kahvaltıda bakanların referandumdan ‘Evet’ çıkmayabileceği ve paketin içeriğine ilişkin eleştirilerde bulundukları öğrenildi.

Hürriyet’ten Nuray Babacan‘ın aktardığına göre, Binali Yıldırım, ‘Hayır’ çıkabileceği uyarısı yapan eski bakanlara, “Şu anda referandum güvenoylamasına dönüştü. ‘Evet’ çıkarsa hükümet güvenoyu almış, ‘Hayır’ çıkarsa almamış sayılacakmış gibi bir hava yayılıyor” dedi.

“MHP’nin peşine takılmamız yanlış”

Cemil Çiçek “Cumhurbaşkanlığı sistemine ilişkin düzenlemenin hem zamanlamasını hem de içeriğini yanlış buluyorum. Üstelik MHP’nin bu işin içinde olması ve gerçek niyetleri konusunda farklı değerlendirmeler yapılıyor; peşlerine takılmamız yanlıştı. Önceliğimiz ülkenin gerçek sorunları olmalıydı. Bununla zaman kaybediyoruz” ifadelerini kullandı.

“İstanbul’da ‘Hayır’lar önde”

Sait Yazıcıoğlu: Ben iyi bir gözlemciyimdir, referandum sürecinde İstanbul’da birçok insanla temasım oldu. Bana göre İstanbul’da ‘Hayır’lar önde. Partimizde son dönemlerde, bir tepeden bakış, bir ayar verme hali var. Bu tavır halkı bizden uzaklaştırıyor. Bir yandan içerde çatışma yaratılıyor, diğer yandan Avrupa’da yeni bir cephe açılıyor. İlk bakışta faydalı görünse de uzun vadede hem partiye hem ülkeye ciddi zararlar verir. Diplomatik bir dille, ilişkiler yürütülmeli.

“Avrupalı gibi davranalım”

Volkan Bozkır: Dünya küçüldü artık, sınırlar eskisi gibi değil. Burada olan, burada konuşulan her şey dünyanın öbür ucundaki insanı ilgilendiriyor. O yüzden özellikle diğer ülkelerle kurulan ilişkilerde akılcı, mantıklı ve ileriyi gören bir anlayış benimsemeliyiz. Gelecek yıllarda yaşanacakları düşünerek adım atmalıyız. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın 3 milyonu Almanya ve Hollanda’da. Bunların geleceği açısından da bu çok önemli. Biz Avrupalıyız zaten. O yüzden Avrupalı gibi davranmamız gerekir.

“Ciddi sıkıntı yaşanıyor”

Ali Coşkun: Ben bir işadamıyım ve bu çevreyle ilişkilerim çok yakın. Son dönemlerde ciddi sıkıntı yaşanıyor. Millette bir güven sorunu yaşanıyor. Alınan tüm tedbirlere karşı bekleme duygusu hâkim. İşadamlarının tedirgin bekleyişi var. Bunu ortadan kaldıracak politikalar izlenmesi gerekir.

Okunma Sayısı: 4943
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı