"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Başbakan Yardımcısı Şimşek: Batı’nın bir parçası olmaya da devam edeceğiz

22 Nisan 2017, Cumartesi 00:05
ABD’nin başkenti Washington DC’de bir takım görüşmeler gerçekleştiren Türkiye Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Türkiye her anlamda evrensel değerlere ve hukukun üstünlüğüne bağlıydı, bağlı olmaya da devam edecektir. Aynı şekilde Batı’nın bir parçası olmaya da devam edeceğiz. AB’nin Türkiye’ye, Türkiye’nin de AB’ye ihtiyacı var” dedi.

ABD Ticaret Odası’nda düzenlenen bir panelde konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin özellikle 16 Nisan anayasa değişikliği referandumu sonrasında belli alanlardaki reformlara hız vereceğini açıkladı. Parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesinin Türkiye’ye hız kazandıracağını iddia eden Şimşek, “2019’a kadar herhangi bir seçim yapılmayacak; şu anda önümüzde çok güçlü bir reform programımız var.” diye konuştu.

***

Konuyla ilgili içerikler:

Okumak için tıklayınız:

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik: AB bize çok şey kazandırdı

Mehmet Şimşek: Batı’dan uzaklaşılıyormuş gibi algılandı; AB ile ilişkiler düzelecek 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci: Terör örgütlerini sevindirmeyeceğiz, Avrupa ile dostluğumuzu geliştireceğiz

 

 

AA

Okunma Sayısı: 2795
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı