"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Basın özgürlüğünde askeri darbe dönemlerinden daha kötüyüz

01 Ocak 2016, Cuma 21:06
DSP Serik İlçe Başkanı Yusuf Öztürk, basın özgürlüğü ve kişi hak hürriyeti bakımında ülkenin geldiği noktanın askeri darbe dönemlerinden daha kötü olduğunu söyledi.

Son 2 yıl içinde siyasi iktidar tarafından sözde 'paralelle mücadele' adı altında basın özgürlüğü ve kişi temel hak ve hürriyetlerinin bir bir yok edildiğini belirten Yusuf Öztürk, "Ülkemiz maalesef askeri darbe dönemlerinden daha kötü bir dönemi yaşıyor. Siyasi iktidar kendine muhalif olan basın kuruluşlarını devletin bütün imkanlarını kullanarak yok ediyor. Ekranlarını karartıyor, kendisine biat etmeyen gazetecileri de Silivri'ye tıkıyor. Umarım 2016'da ülkemiz kaybettiği demokratik değerler ve insani erdemlere yeniden kavuşur." dedi. 

DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak da yaptığı açıklamada, ülkenin basın özgürlüğü noktasında geldiği durumun içler açısı olduğunu söyledi.

Türkiye'nin basın özgürlüğünde dünyada 153.'lük ile bir çok Afrika ülkesinden geri olduğunu açık bir şekilde gösterdiğini vurgulayan Çakmak, "Dün ileri demokrasi diyerek anayasa değişikliği referandumuna gidenler bugün antidemokratik uygulamaları ile Kenan Evren'in 1982 Anayasa'sına rahmet okutuyorlar. Dün 28 Şubat postmodern darbesi mağduriyeti ile iktidara tırmananlar bugün uygulamaları ile 28 Şubat da neymiş dedirtiyorlar. Tutsak gazetecilerin acilen bırakılmasını istiyoruz." açıklamasında bulundu.

Okunma Sayısı: 1667
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı