"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Batı’dan uzaklaşılıyormuş gibi algılandı; AB ile ilişkiler düzelecek

23 Mart 2017, Perşembe 16:50
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Türkiye’nin Avrupa standartlarına ulaşma isteğinin haLa güçlü olduğunu savundu.

Türkiye Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Alman gazetesi Handelsblatt’a yaptığı açıklamada Avrupa standartlarına ulaşma isteklerinin devam ettiğini söyledi. Türkiye Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Almanya’nın ekonomi gazetelerinden Handelsblatt’a yaptığı açıklamada Avrupa Birliği ile Türkiye ilişkileri konusunda olumlu açıklamalar yaptı.

Türkiye ve Avrupa’daki seçim kampanyalarından sonra söylemlerin tekrar sakinleşeceğini ve tekrar olumlu bir gündeme geri dönebileceklerini umduğunu ifade etti.

BATIDAN UZAKLAŞIYORMUŞUZ ALGISI OLUŞTU

Şimşek, “Türkiye’nin krizlere gösterdiği tepkinin maalesef Batı’dan uzaklaşılıyormuş gibi algılandığını” ve “Türkiye’nin Avrupa standartlarına ulaşma isteğinin hala güçlü olduğunu” ifade etti. AB’nin farklı gelişim hızları esasında başka bir birliğe dönüşmesinin, münferit alanlarda entegrasyonu derinleştirme imkânı yaratabileceğini savunan Şimşek, bunun da bütün tarafların yararına olacağını belirtti. Deutsche Welle Türkçe’de yer alan habere göre, AKP’nin planladığı Anayasa reformunu savunan Başbakan Yardımcısı Şimşek Avrupa’nın politikacıların kampanyalarına çifte standart uygulamaması gerektiğini dile getirdi ve “AB’de bile yasaklanmış olan PKK gösteri yapabilirken bizim konuşturulmamamız anlaşılabilir bir tutum değildir” dedi.

 

Etiketler: mehmet şimşek, ab
Okunma Sayısı: 8464
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı