"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bu gidiş hayra alamet değil

25 Temmuz 2017, Salı 14:18
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Almanya ile olan gerilime ilişkin, "Alman firmalarının politikacılarından daha akıllı olduğunu görüyoruz. İş dünyasından gelen sinyaller yeni yatırımların kesintisiz sürdüğünü gösteriyor. Türkiye'deki Alman firmalarından hiçbiriyle ilgili ne bir soruşturma ne bir kovuşturma yoktur. Bu bir yalandır hedef saptırmadır" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Almanya ile olan gerilime ilişkin Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Bir süredir Amerika'sı Almanya'sı Hollanda'sı birçok Batı ülkesinde Türkiye'ye dair anlaşılmaz tutumun tezahür ettiğine şahit oluyoruz. Batılılar istiyorlar ki onlar ne istiyorsa, talep ediyorsa hemen sorgusuz Türkiye yerine getirsin. İstiyorlar ki sadece onların çıkarları masada olsun biz fedakarlıkta bulunalım. Haksızlıklar karşısında sesimizi çıkarmayalım, boynumuzu büküp oturalım. İstiyorlar ki onlar bizim vatandaşlarımızı örselerken kendilerinin ajanları ülkemizde cirit atsınlar biz bir şey yapmayalım. İstiyorlar ki attıkları her tokadın ardından cevap vermek bir yana diğer yanağımızı dönelim. Kusura bakmasınlar artık öyle bir Türkiye yok. Sen, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'na, bakanlarına, ülkende konuşma imkanı vermeyeceksin, ama ajanların gelip burada otellerde cirit atacak ve benim ülkemi parselleyecekler. Yok böyle bir şey. Bizimle ya egemenlik haklarımıza saygı göstererek, eşit ve adil şartlarda ortaklık, müttefiklik, dostluk yapacaksınız ya da sergilediğiniz her saygısızlığın cevabını alacaksınız.

SİZDEKİ HUKUK DA BİZDEKİ GUGUK MU? MÜCADELEYİ DELİKANLICA DA YÜRÜTMÜYORLAR

Ülkelerinde himaye altına aldıkları teröristlerle bunlarla ilgili taleplerimize bu yargının konusudur diyen kendileri. Buna karşılık alenen ülkemizde toplumsal kaos çıkarmaya yönelik casusluk faaliyeti yürüten vatandaşlarını suç üstü yakaladığımızda işi diplomatik krize dönüştüren kendileri. Sizdeki hukuk da bizdeki guguk mu ya? Mücadeleyi delikanlıca da yürütmüyorlar. Ekonomi başta olmak üzere bel altı vuruşları ile gerçek tiniyetlerini ifşa ediyorlar. 'Artık yatırım yapmayız, Alman firmaları şu firmalar çekilir.' diyorlar. Bu gidiş Hayra alamet değil. Bugüne kadar hiçbir ülkenin Türkiye'deki yatırımları ile ters bir ilişkiye girmedik. Bizi bunlarla tehdide kalkarsanız yanılır siz kaybedersiniz. 

VAKTİ SAATİ GELDİĞİNDE AJANLARININ TEPESİNE BİNMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Anlaşılan iyice çaresiz durumdalar. Gezi olaylarına FETÖ'ye ümit bağladılar olmadı. YPG terör örgütü onun için YPG'yi kullanmayın SDG'yi kullanın. Artık ne yaparlarsa yapsınlar çuvala sığmıyor. Bunlar bütün açıklığıyla ortada. Vakti saati geldiğinde ajanlarının tepesine binmeye devam edeceğimizi tekrar ifade ediyorum.

ALMAN FİRMALARININ POLİTİKACILARINDAN DAHA AKILLI

Alman firmalarının politikacılarından daha akıllı olduğunu görüyoruz. İş dünyasından gelen sinyaller yeni yatırımların kesintisiz sürdüğünü gösteriyor. Türkiye'deki Alman firmalarından hiçbiriyle ilgili ne bir soruşturma ne bir kovuşturma yoktur. Bu bir yalandır hedef saptırmadır."

"İsrail'in yaptığı Mescid-i Aksa'yı Müslümanların elinden alma girişimidir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eğer bugün İsrail askerleri çok basit hadiseleri bahane edip, pervasızca Mescid-i Aksa'nın bahçesini postalları ile kirletiyor, orada kolayca Müslüman kanı döküyorlarsa, bunun sebebi, bizlerin Kudüs'e yeteri kadar sahip çıkmıyor oluşumuzdandır." şeklinde konuştu.

"Buradan tüm vatandaşlarıma ve dünyadaki tüm Müslümanlara bir çağrıda bulunmak istiyorum." diyen Erdoğan, "İmkanı olan herkes, bulduğu her fırsatta Peygamber Efendimizin tavsiyesine uyarak lütfen Kudüs'ü, Mescid-i Aksa'yı ziyaret etsin. Gidemeyenler de oradaki kardeşlerimize kandil yağı olması babından yardım göndersinler." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Şu anda yapılan iş terörle mücadele bahanesiyle Mescid-i Aksa'yı Müslümanların elinden alma girişimidir, bunun başka izahı yoktur." şeklinde konuştu.

ABD'nin önerisi üzerine YPG'nin isim değiştirmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin önerisi üzerine YPG'nin isim değiştirmesine ilişkin, şunları kaydetti:

"Şu ifadeye bak, 'YPG terör örgütü, onun için YPG'yi kullanmayın, SDG'yi kullanın yani Suriye Demokratik Güçleri...' Fakat, artık ne yaparlarsa yapsınlar çuvala sığmıyor. Bunlar bütün açıklığıyla ortada."

"İnşallah S-400'leri ülkemizde göreceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar ziyareti dönüşünde bir basın mensubunun, "S-400 füzeleriyle ilgili Rusya ile anlaşma yapılırsa ABD ile Türkiye arasında gerilime neden olur." dediğini aktardı. 

Bu konu hakkında kendi düşüncelerinin sorulmasına karşılık, "Neden gerilime neden olsun?" cevabını verdiğini anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bir ülke kendi güvenliği ile alakalı tüm imkanların en ideal şekilde arayışı içindedir, yapmak durumundadır. Hele hele ortak üretim imkanı olduğu zaman tercih sebebidir. Ama biz yıllardır ABD ile bu tür şeylerde istediğimizi yapamıyorsak, alamıyorsak arayış içerisinde olmak durumundayız ve bunlar bu arayışın bir ürünüdür. Yıllardır bir NATO ülkesi olan Yunanistan S-300'leri kullanıyor. Niye sesleri çıkmadı? Türkiye olunca niye rahatsız oluyorlar? Biz, Rusya Federasyonu ile bu konuda gerekli adımları attık, imzalar atıldı ve inşallah S-400'leri ülkemizde göreceğiz. Bunların ortak üretimiyle de süreci işleteceğiz."

AA - DHA

Etiketler: erdoğan, almanya
Okunma Sayısı: 5552
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı