"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cumhurbaşkanı, AKP'liler ve gazetecileri AYM'yi tehdit ediyor

07 Aralık 2014, Pazar 16:06
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Gürsel Tekin Anayasa Mahkemesi üyelerinin ve başkanını, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere AKP yetkililerinin ve gazetecilerinin tehdit ettiklerini iddia etti.

Ümraniye Site Mahallesi'ndeki mahalle temsilciliği açılışına katılan Gürsel Tekin, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin Anayasa Mahkemesi üyelerinin tehditler aldığı yönünde iddialarını hatırlatması üzerine Tekin, “Anayasa Mahkemesi üyelerinin, anayasa mahkemesi başkanının tehdit edildiğini çok açık beyan ediyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı'ndan AKP yetkililerinden ve gazetecilerinin tamamı tehdit diyor. Bu kadar açık, bu kadar net, yargının en üst tepesinde daha çıkabilecek kararla ilgili bile böyle tehditler savrulursa, arka planındaki tehditlerin de hangi boyutta olduğunu siz düşünün." dedi.

Tekin'in meclise sunduğu 10 maddelik Alevi paketiyle ilgili bir gelişme olup olmadığı yönündeki soruya ise Tekin, “Bunların tamamının siyasal mühendislikle yapıyor AKP. Şimdi önce kamuoyuna şirin gözüksün diye milyonlarca Alevi yurttaşlarımızın beklentisi olan sözde Alevi açılımı yapıp bir- iki maddeyi gündeme getiriyorlar. Ama hemen arefesinde dikkat ederseniz adını Milli Eğitim Şurası dedikleri bir TÜRGEV şurasıyla karşı karşıya kalıyoruz. Gerekçesi nedir? Özellikle alevi yurttaşlarımız ve bu işe tepki gösterebilecek unsurların gazını almaktır. Bunların hepsini biliyoruz. Ey Milli Eğitim Bakanı, o bir Milli Eğitim Şura'sı değildir. O TÜRGEV şurasıdır ve TÜRGEV şurası olduğu çok açık ve nettir. 8 ay önce kamuoyuna açıkladım. Zahmet edip lütfederseniz Bilal Erdoğan'ın önümüzdeki milli eğitim politikasının nasıl olabileceğini çok net bir şekilde söylemiştim. Bilal Erdoğan'ın söylemini Milli Eğitim Bakanı şuanda uygulamak zorunda kalıyor.” şeklinde cevap verdi.

Etiketler: gürsel tekin, chp, aym
Okunma Sayısı: 1168
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı