"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Dâvâların siyaseti şantajla baskı altına almasından korkarım’

12 Eylül 2017, Salı 16:55
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, ABD’deki dâvâ süreçlerine ilişkin “İleride Türkiye’yi, tamamen siyaseten bir şantaja maruz bırakacak gelişmeler oluyor. Bu ortaya çıkacak dosyalar nedir, bilmiyoruz; ama bunlar, Türkiye’nin ulusal güvenliği açısından karar almasını engelleyecekse bunun baş sorumlusu hükümettir ve istifa etmelidir” dedi.

Yılmaz, şunları kaydetti: “İleride Türkiye’yi tamamen siyaseten bir şantaja maruz bırakacak gelişmeler oluyor. Hükümet bunun ne kadar farkında bilemiyorum, ama bunu siyasî iktidar ABD’de başlayan süreçlere doğru bir noktadan yaklaşıp bunu çözseydi bu noktaya gelmezdi. Dört  hırsız bakanı burada yargılasaydı bugün o dâvâlar açıldığında Türk kamuoyu farklı düşünmez ve ABD’deki bu durumu eleştirirdi; ama onlar burada aklandılar. Hırsızlıkları aklandı. Şimdi orada bir süreç başladı ve o sürecin de korkarım Türkiye’deki siyaseti bir şekilde şantajla baskı altına almasından korkarım.”

***

Okumak için tıklayınız:

Duruşmaya ayaklarından zincirli getirildi

Reza Zarrab'ın 'serbest bırakıldığı' iddiası

Çakırgil: ‘Pis kokular geliyor’sa Amerika’ya gitmemeli

Kılıçdaroğlu'ndan Çağlayan açıklaması: "Utanç verici"

ABD'den Çağlayan için tutuklama kararı

Yeni gelişme: ABD'den eski Bakan Çağlayan ile ilgili flaş karar!

Hâkim Berman: Yeni iddianame dâvânın seyrini değiştirdi

Zafer Çağlayan ile ilgili bir açıklama da Erdoğan'dan

DHA

Etiketler: öztürk yılmaz
Okunma Sayısı: 3465
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı