"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Davutoğlu: Yeni anayasa için muhalefet liderleri ile konuşmak istiyorum

10 Aralık 2015, Perşembe 13:27
Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni anayasanın milletin talebi olduğunu ifade ederek, ilerleyen günlerde muhalefet partilerinin genel başkanları ile konuyu açık yüreklilikle konuşmak için bir araya gelmek istediğini belirtti.

“Anayasa değişikliği bizim temel ve öncelikli hedeflerimizden birisidir.” diyen Davutoğlu, “Öyle bir anayasa çıkaralım ki ana gibi bütün bir toplumu kuşatsın. Bunun için, herkesin desteğine ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 64. Hükümet Eylem Planı’nı kamuoyu ile paylaştı. 64. Hükümetin ilk bir yılda gerçekleştirmeyi vaat ettiği reformlardan söz eden Davutoğlu, yeni anayasanın Türkiye’nin ‘ana bir meselesi’ olduğunu vurguladı. Milletin bu yöndeki talebinin görmezden gelinemeyeceğini anlatan Davutoğlu, “Bugünkü Meclis tablosu demokratik sivil bir anayasanın AK Parti gayreti ve oyları ile yapılmasına imkan sağlamıyor. Ama çok açık söyleyeyim; sağlamış olsaydı da biz anayasayı değiştirecek mutlak bir çoğunluğa sahip olsaydık da anayasanın diğer partilerle ve toplumun her kesimi ile birlikte yapılmasını ilkesel olarak benimser ve ona göre davranırdık.” dedi.

‘YENİ ANAYSA İÇİN HERKESİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR’

“Öyle bir anayasa çıkaralım ki ana gibi bütün bir toplumu kuşatsın.” diyen Davutoğlu, “Bunun için, herkesin desteğine ihtiyacımız var. Meseleyi şahsileştirmeden, meseleyi partisel ya da siyasal farklılıklar zeminine oturtmadan, bütün genel başkanlara bir kez daha çağrıda bulunuyorum; gelin hepimizin yüz karası olan, bu darbeler tarihinden kalan 12 Eylül Anayasası’nı birlikte tarihe tevdi edelim.” diye konuştu.

‘MUHALEFET LİDERLERİ İLE ANAYASAYI AÇIK YÜREKLİLİKLE KONUŞMAK İSTİYORUM’

Davutoğlu, eğer böyle bir dönemde yapılamazsa gelecek nesle 12 Eylül Anayasası'nın bırakılacağına dikkat çekerek, ilk fırsatta muhalefet partisi genel başkanları ile bir araya gelmek arzusunda olduğunu ve her şeyi açık yüreklilikle konuşmak istediğini belirtti. Davutoğlu, “İnşallah önümüzdeki hafta içi yurt dışı temaslarımı da var ama ilk fırsatta muhalefet parti genel başkanları ile bir araya gelmeyi istiyorum. Onlarla bütün bu eylem planını, iç tüzük başta olmak üzere Meclis içi düzenleme ihtiyaçlarını ve tabii anayasayı açık yüreklilikle konuşmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

‘ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ BİZİM TEMEL VE ÖNCELİKLİ HEDEFLERİMİZDEN’ 

Yeni anayasa meselesinin kimsenin tek başına ele alabileceği bir mesele olmadığını vurgulayan Davutoğlu, şöyle konuştu: “Anayasa değişikliği bizim temel ve öncelikli hedeflerimizden birisidir. Türkiye’nin yeni bir anayasaya sahip olmasının gerekliliğini parti liderleriyle görüşeceğim. Ortak aklı harekete geçirerek ve en doğru usulü izleyerek, mümkün olduğu kadarıyla en geniş katılımlı toplumsal bir mutabakatla yeni bir anayasa yapacağımıza inanıyorum.”

Okunma Sayısı: 1313
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı