"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''Eğer bir kişiyi idam ederseniz...''

11 Ağustos 2016, Perşembe 11:18
AKP Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Eğer bir kişiyi idam ederseniz bir defa ölür. Eğer ona ciddi bir ceza verirseniz her gün öldürürsünüz" dedi.

Mehmet Ali Şahin, memleketi Karabük'te Kent Meydanı'nda 'Demokrasi nöbeti' tutanlara hitap etti. Alandan, 'Vatan hainlerine idam' sloganlarının yükselmesi üzerine Şahin şöyle konuştu:

"Eğer bir kişiyi idam ederseniz bir defa ölür. Eğer ona ciddi bir ceza verirseniz her gün öldürürsünüz. Ben hukukçuyum. Bu konuda söyleyeceğim çok şey vardır. Ergenekon'du, Balyoz’du bir takım davalar oldu. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ Paşa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Eğer yasalarımızda idam cezası olsaydı birçok komutan idama mahkum edilmiş olacaktı. Paralel yapının bir girişimi sonucunda bu davaların açıldığına dair bir kanaat var değil mi şimdi? Diyelim ki idam cezası olduğu için bunlardan birkaç tanesini asmış olsaydık. Sonra dosyalar tekrar açıldığında 'Yanlışlık olmuş' deseydik, astığımız insanları tekrar geri getirebilir miydik? O nedenle idam konusu çok hassas bir konudur. O bakımdan duygusal olarak söylüyoruz bunları. Meclis'e geldiğinde tabii ki bunları konuşacağız, tartışacağız. Meclis'ten çıkabilir. Ben sizin vekilinizim. Sizin bu konudaki tepkiniz, duygunuz, düşünceniz beni tabii ki bağlar, ilgilendirir. Oy kullanmaya geldiğimde anayasa değişikliğinde nasıl hareket edeceğimi, sizin benden beklediğinizi düşünerek neticelendirir, oyumu o şekilde veririm."

DHA

Okunma Sayısı: 6414
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Erman

    11.8.2016 20:54:35

    İslam düşmana dahi zulmü yasaklar bir insanın canını kasten suçsuz yere alanın hükmü onunda canının alınması yada ölenin yakınlarına kan parası ödenmesidir topluma toplu halde yapılan girişimde toplumun sesine kulak vermek gerekir hapis cezası hep devlete yüktür hem şehitlerin ailelerine zulümdür

  • cemil

    11.8.2016 14:41:57

    Arkadaş vicdanlı davranmış.Asabilirseniz öcalanı asında görelim

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı