"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan: ABD bizi aldatamayacak

13 Ocak 2019, Pazar 15:04
AKP Genel Başkanı ve Cuhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin YPG'ye verdiği desteği, "Onları aldatıyorlar ama bizi aldatamayacaklar" sözleriyle eleştirdi. Erdoğan, kenevir ekiminin de başlayacağını söyledi. Tank Palet Fabrikası'nın satılmasının söz konusu olmadığını belirten Erdoğan, "Buna inananlara üzülüyorum" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BMC Sakarya Karasu Üretim ve Teknoloji Üssü Temel Atma, Pınarbaşı Fabrika İleri Teknoloji Üretim Hattı Hizmete Alım ve BMC Power İlk Yerli ve Milli Motor Çalıştırma Ortak Töreni’nde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle: 

"Burada Katar-Türkiye işbirliği var. Bu işbirliği kazan-kazan prensibine göre geleceğe yönelik örnek bir adımdır. Türkiye-Katar işbirliği güçlenmeye devam edecektir. 15 Temmuz darbe girişiminden ağustos ayında yaşanan kur saldırılarına kadar hemen her konuda Katarlı kardeşlerimizin ülkemizle sergilediği dayanışmayı asla unutmadık, unutmayacağız.

İçinde yaşadığımız çalkantılı süreçte kimi toplumlar para gücüyle emniyet alabileceklerine inanabilir. Ama bizim sorumluluklarımız itibariyle böyle bir hakkımız, ihtimalimiz yoktur. Türkiye askeri kapasitesiyle siyasi, ekonomik ve diplomatik olarak güçlü olmak zorundadır. Caydırıcılığımızın da teknolojiyle beraber çok daha ileri seviyeye gelmeli. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. 

Birilerine bunu bırakamayız. Biz dışa bağımlılığın acısını çok çekmiş bir milletiz. Bunu en son Kıbrıs'ta yaşadık. Ortaklarımız bizi yarı yolda bıraktılar. Muhabere sistemlerimiz çöktü. Ortaklarımız telsizleri susturdu. Ama biz onlardan kurtulduk. Kendi telsizimizi kendimiz yapıyoruz. Şimdi de aynı oyunlar oynanıyor. Suriye'de... Şimdi bu oyunları oynayanlar şunu bilmeli ki kullandıkları enstrümanlar yanlış enstrümanlar. Bu yanlış enstrümanlarla onları aldatıyorlar ama bizi aldatamayacaklar.

"BU SÜRECİ BAŞLATACAĞIZ" (KENEVİR EKİMİ)

Bize afyon ekimini yasaklayanlar, kendileri cayır cayır afyon ekiyordu. Şimdi diyorum ki biz yeniden bir kenevir ekimi süreci başlatalım. Kenevir ekiminin çok farklı alanlarda çok farklı faydaları olacağını göreceğiz. Bu süreci başlatacağız. Buradaki amacın sadece askeri açıdan değil ekonomik alanda da dışarı bağımlı kılmak olduğu açıktır.

"TANK PALET FABRİKASI SATILMIYOR"

Tank Palet Fabrikası'nda çalışan kardeşlerim başta olmak üzere kimsenin yalanlara itibar etmediğini biliyorum. Mevcut personelin tasfiyesi, işinden, aşından ekmeğinden edilmesi asla söz konusu değildir. Burada yapılan iş özelleştirme değildir. İşletme hakkının belirli kısıtlamalar dahilinde BMC'ye devridir." 

Benzer haberleri okumak için tıklayınız:

Erdoğan: Obama döneminden bu yana defalarca aldatıldık

Okunma Sayısı: 2187
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı