"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan: Böyle giderse hiçbir Avrupalı güvenle sokağa çıkamaz

22 Mart 2017, Çarşamba 15:34
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk bakanların anayasa referandumu kapsamındaki toplantılarını engelleyen Avrupa ülkelerine tepki göstermeyi sürdürdü.

Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Anadolu Yayıncılar Derneği üyelerine konuştu.

Avrupa ile Türkiye arasında yaşananların dünyanın her yerinde yakından takip edildiğini belirten Erdoğan, "Siz böyle davranmaya devam ederseniz, yarın dünyanın hiçbir yerinde hiçbir Avrupalı, Batılı, güvenle, huzurla sokağa adım atamaz" dedi.

Avrupa'yı insan haklarına, demokrasiye ve özgürlüklere saygılı olmaya çağıran Erdoğan, "Unutulmamalıdır ki, bu değerlere bizim kadar özellikle Avrupalının ihtiyacı vardır" diye konuştu.

Merkel'e eleştiri: Sen Hollanda'nın yanındaysan, ben de halkımın yanındayım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'i de, Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın referandum toplantılarına izin vermemesi ardından yaşanan krizde Hollanda'ya destek olmakla suçladı.

Erdoğan Merkel'e yönelik olarak "Hollanda'da atını, itini benim vatandaşlarımın üzerine süren, benim bakanıma arabada mahkumiyet verene sen diyorsun 'Ben de Hollanda'nın yanındayım'. Peki sen Hollanda'nın yanında mısın, güzel. Ben de halkımın ve Hakk'ın yanındayım.

Bize parmak sallayan Avrupalılara sesleniyorum; Türkiye itilecek, kakılacak, onuru ile oynanacak, bakanları kapılardan kovulacak, vatandaşları yerlerde sürüklenecek bir ülke değildir" dedi.

Hollanda ile yaşanan krizin ardından Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Hollanda kampanya sorumlusu Mustafa Aslan, Türk bakanların artık ülkede anayasa referandumu kampanyası yapmayacaklarını söylemişti.

Dün de AKP'nin Almanya'nın Köln kentindeki yurt dışı koordinasyon bürosu, Almanya'da toplantı ve miting yapmayacaklarını açıkladı.

"Tek adam rejimi kapandı"

16 Nisan'da referandumda oylanacak anayasa değişikliği ile ilgili de konuşan Erdoğan, değişikliklere yöneltilen "tüm gücün tek kişi elinde toplanması" eleştirilerine de cevap verdi.

"Tek adam rejimi 1923'te kapandı" diyen Erdoğan, "Bizim getirdiğimiz sistem, dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi hükümetin tek kişinin şahsında toplandığı, dolayısıyla yürütmedeki çok başlılığın ortadan kaldırıldığı bir sistemdir, bu yönüyle doğru. Ama Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi demokratik bir sistemdir" dedi.

BBC Türkçe

Okunma Sayısı: 3204
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    23.3.2017 07:29:00

    Şu ifadeler aklı başında bir devlet adamının bakışı olamaz.Bunu yarın düşmanlar koz olarak kullanırsa ki şimdiye kadarki yaptıkları hep düşmanın ekmeğine yağ sürmek olmuştur. ALLAH ülkemizi ve milletimizi alil kafaların sebebiyet vereceği afatlardan muhafaza eylesin.

  • Ali Tam

    22.3.2017 22:38:59

    Laiklige sadece ve sadece Türkiye'de nev'i sahsina münhasir abuk subuk anlam yüklendigi gibi, tek adamliga da ayni eksantrik anlam getiriliyor. Yani bütün dünya bilgisiz sadece Türkiye'de bu biliniyor.

  • Ebru

    22.3.2017 15:59:50

    Yiğit Bulut: Hiç kimse kahvaltı bile yapamaz. Erdoğan: Hiçbir avrupalı sokağa bile çıkamaz. Oy artırmak için yine nasıl bir plan yapıyorlar acaba?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı