"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan'ın 'tarafsızlığı' AYM'ye taşındı

27 Mayıs 2015, Çarşamba 14:48
CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "tarafsızlık" ilkesine uymadığı gerekçesiyle Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) yaptıkları müracaatın reddedilmesi nedeniyle, Anayasa Mahkemesine (AYM) bireysel başvuruda bulundu.

Oyan, başvuru dilekçesini verdikten sonra, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, seçimleri etkileyecek şekilde, toplu açılış törenlerinde meydan meydan dolaşmasının, anayasaya aykırı olduğunu savundu.

Cumhurbaşkanlığının, "tarafsızlığı anayasada tanımlanmış tek organ" olduğunu belirten Oyan, bu kapsamda, YSK'ya yaptıkları başvurunun, iki üyenin lehte oy kullanmasına karşın reddedildiğini hatırlattı.

Bunun, eşit ve adil bir seçim yapılmasına yönelik bir hak ihlali olduğunu ileri süren Oyan, "YSK'nın kararları kesin olduğu için Anayasa Mahkemesine başvurdum. Buradan da bir sonuç alamazsak, bu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar gidecek" dedi.

AA

Okunma Sayısı: 1461
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı