"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

"Erken seçim olmadan aday olamaz"

11 Haziran 2022, Cumartesi 22:51
Anayasa hukukçusu Prof. Dr. Serap Yazıcı, anayasaya göre Erdoğan’ın üçüncü defa aday olmasının mümkün olmadığı görüşünde.

Seçimlerin normal tarihi olan 18 Haziran 2023’te yapılması halinde Erdoğan’ın aday olmasının mümkün olmadığını kaydeden Prof. Dr. Yazıcı, “Ama seçimler 18 Haziran 2023’ten önce yapılacaksa, yani Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin üye tam sayısının 5/3’ü yenileme kararı alırsa evet, aday olabilir. Erken seçim kararı olmadan Erdoğan üçüncü defa aday olamaz” değerlendirmesinde bulundu. 

Anayasada hüküm açık

Hukukçu Prof. Dr. İzzet Özgenç de anayasa hükmünün açık olduğuna işaret etti. Independent Türkçe’nin haberine göre, Prof. Dr. Özgenç, anayasa hükmünün açıklığı karşısında böyle bir tartışma yapmanın çok anlamsız olduğuna vurgu yaptı. Tartışmanın gereksiz olduğuna değinen Özgenç, “Ama nihayetinde bu konuda böyle bir tartışma çıktığında mesele Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) önüne gidecektir. Eski Saadet Partisi Genel Başkanı ve anayasa hukukçusu Prof. Dr. Mustafa Kamalak da anayasa hükmünün açık olduğunu belirterek, seçimlerin normal zamanda yapılması halinde Erdoğan’ın aday olamayacağını söyledi.  

Etiketler: erken seçim, aday
Okunma Sayısı: 2079
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Harun aykol

    12.6.2022 15:53:21

    Kadin prof olmus ama hala cahil cuhela anayasada ustuste iki defa cumhur baskani olamaz diyor bu önceki sistemin kuralı ama bilmiyorki baskanlik sisteminde ikiden fazla aday olamaz diyor yani biz baskanlik sisteminde oldugumuza gore niye baskan olamaz ey yeni asya ey chp ey 6 li hdp ittifaki islamin nurunu bu milletin baharıni kışa döndüremiyeceksiniz vesselam

  • Gültekin

    12.6.2022 11:33:01

    Sayın Prof. Serap hanım, sizler hukukçusunuz, sizlerde çok iyi biliyorsunuz, anayasayı meclis yapar, niçin art niyetli kişiler gibi üçüncü kez seçilemez, sanki anayasa değiştirilemezmiş gibi konuşuyorsunuz, iyi niyetli bir açıklama olmadığını düşünüyoruz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı