"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Esnafın hali kimin umurunda?

22 Mayıs 2024, Çarşamba 13:48
Demokrat Parti (DP) İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, enflasyondan olumsuz etkilenen esnaf ve çiftçilerin sorunlarının çözülmesini istedi. Altıntaş, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin derin bir ekonomik ve siyasi krizin içinde olduğunu söyledi.

Hükümetin attığı adımlara rağmen enflasyonu bir türlü düşüremediğini, esnaf ve çiftçilerin bu durumdan olumsuz etkilendiğini ifade eden Altıntaş, “Kimse esnafın derdini anlamıyor ve sorunlarına çözüm aramıyor. Acaba bu esnaf, Bağkur primlerini ödeyebiliyor mu? Kiralarını ödeyebiliyorlar mı? Esnaf vatandaşlarımız 10 bin lira emekli maaşıyla perişan bir vaziyette hayatlarını sürdürüyor” diye konuştu. Esnafa verilen kredilerin faizlerinin yükseltilmesinin onları cezalandırmak anlamına geldiğini savunan Altıntaş, Türkiye’de enflasyonun sebebinin esnaf olmadığını söyledi. Altıntaş, çiftçilerin durumunun esnaftan daha vahim olduğunu ve Tarım Kredi Kooperatifinin ihtiyaçlarını karşılamadığını öne sürerek, “Kooperatif ortaklarının, kooperatifin tasarrufları üzerinde söz hakkı yok gibidir. Ortaklarının söz hakkı olmadığı gibi yanlış yapılan işlerden dolayı yöneticilerine hesap sorma hakkı da yoktur” diye konuştu.

AA

Okunma Sayısı: 966
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı