"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Fireci AKP'lilere hakaret edenlere 'susun' mesajı

23 Ocak 2015, Cuma 09:08
Ülke TV'ye konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, dört eski bakanın yolsuzluk iddialarıyla ilgili Yüce Divan'a gidip gitmemesi için Meclis'te yapılan oylamayla ilgili soruları yanıtladı.

Yalçın Akdoğan AKP'li milletvekillerinden fire olmasıyla ilgili şunları söyledi:

"Sayıyı bilmiyoruz AK Parti'de. Mazeretli olanlar da var. Cumhurbaşkanımızla Afrika'ya, Başbakanımızla Davos'a gidenler, hasta olanlar, uluslararası birtakım programlarda olanlar, mazereti olan arkadaşlarımız da var ama bizden bir kısım kişilerin de kabul oyu verdiği de anlaşılıyor bu tablodan. Burada AK Parti'nin bir grup baskısı oluşturmaması... Neticede milletvekili kabine giriyor ve bir oy kullanıyor. Bu iradeye, sonuca saygı duymak gerekir. Bu saygıyı da biz göstermek zorundayız. Onun ötesinde kendi içimize dönük meseleyi elbette ele alırız, tartışırız, konuşuruz, değerlendiririz. Burada ben dramatik, çok eyvah eyvah denecek bir tablo olduğunu düşünmüyorum ama kendi içimizde sorgulanması gereken meseleler de olabileceğini düşünüyorum. Saygı duyarız iradeye ama çok normal bir şey olarak da görmüyorum açıkçası."

"Kendi içimizde tartışırız"

Akdoğan, bazı AKP'li ismlerin, "içimizdeki hainler" değerlendirmesi hatırlatılınca ise şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bu ileri laflar doğru değil çünkü herkes farklı gerekçelerle sebeplerle bir iradeyi ortaya koymuştur. Bu 'Ben yolsuzluğu destekliyorum' anlamına gelecek bir şey değildir. Burada muhalefet bir önerge vermiştir. Yani 'Yüce Divan'a gitsin, mesele o zeminde ele alınsın' diye düşünenler olabilir. Bu sonuçtan 'tamam yolsuzluk vardır' hükmü çıkmaz. O şekilde oy kullanan arkadaşlarımız da bunu demiş olmazlar onu yapmakla. Farklı sebeplerle kişisel tepkilerini bir şekilde ortaya koymuş olabilirler... Biz kendi içimizde bu meseleleri tartışırız. İç meseleleri siyasi polemik konusu yapmak, insanların birbirine laf söylemesi, iradelerini sorgulaması bu da doğru bir şey değildir."

AA

Okunma Sayısı: 1749
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı