"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gemi kayalıklara doğru gidiyor

17 Ağustos 2018, Cuma 13:00
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na göre Erdoğan krizin geleceğini gördüğü için erken seçime gitti.

Gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle görüşen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin ‘Brunson krizi’ni öne çıkararak kendi beceriksizliğini örtmeye çalıştığını söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Aynı gemideyiz” sözlerine, “Hepimiz aynı gemideyiz doğru, iyi de geminin tek kaptanı, tek makinisti, tek çarkçıbaşı ustası var, tek kamarotu var. Gemi kayalıklara doğru gidiyor” diye cevapladı. Cumhuriyet’in haberine göre, gazete ve TV’lerin Ankara temsilcileriyle bir araya gelen Kılıçdaroğlu’nun gündeme ilişkin açıklamaları şöyle:

Papaz ‘borçlanın mı?’ dedi

Dolar düşükken alanlar, dolar 7 lira olduğu zaman bozduranlar, kim bunlar? Bütün bunlar Merkez Bankası’nda, Türkiye Bankalar Birliği’nde ve BDDK da var. Rakamlar toplu olarak verildiği için kişi bazında şu kazandı veya bu kaybetti diyemiyorum. Bunu hükümetin açıklamasını istiyorum. Yine aynı şekilde otoyol, köprü geçişleri var. Dolara endeksli. Bunlar da iyi para kazandılar. Kim kaybetti o çok açık. İşçi, memur, emekli, çiftçi, sanayici kaybetti. Hükümet papaz krizini öne çıkararak kendisinin beceriksizliğini, basiretsizliğini bir anlamda örtmek istiyor. Papaz mı dedi size ‘bu kadar borçlanın’, Trump mı dedi size “bu kadar borçlanın. ”

Yargı bağımsızlığı getirilecekse destek veririz

Krizi çözecek iki organ vardır, yasama organı, yürütme organı. Erdoğan ne isterse yapar, tasarruf mu yapar, genelge mi çıkarır, Merkez Bankası’na müdahale mi eder, o onun işi. Türkiye’nin normalleşmesi, demokrasi, Sayıştay’a uluslararası standartlar, vergilerin belirlenmesi bir yasa konusudur. Bu anlamda çıkarılacak her yasaya destek veririz. Yargı bağımsızlığı getireceklerse, destek vereceğiz. Sayıştay, kamu ihalelerinin Türk Lirasına çevrilmesi. Hukukun üstünlüğü ve hukuk güvenliği ile ilgili bütün düzenlemelere biz her türlü desteği veririz.

Etiketler: kılıçdaroğlu
Okunma Sayısı: 1080
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı