"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

“Güneydoğu’da öğretmen tutamıyoruz”

28 Haziran 2016, Salı 15:28
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz radikal bir karar aldıklarını belirterek, "Güneydoğu’da öğretmen tutamıyoruz" dedi.

İsmet Yılmaz, tasarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Güneydoğu’da öğretmen tutamıyoruz” diyerek bu tasarının zorunluluğunu vurguladı. Tasarıya göre, Kalkınmada birinci derece öncelikli yörelerde boş kadrolara sözleşmeli öğretmen istihdam edilecek bu öğretmenler, 3 yıl süreyle başka yere atanmayacak. Kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelerde boş kadrolara sözleşmeli öğretmen istihdam edilecek, bu öğretmenler 3 yıl süreyle başka yere atanmayacak. Sözleşmeli öğretmenler, aday öğretmenler için öngörülen adaylık sürecine tabi tutulacak. Sözleşmeli öğretmenlerden, sözleşme gereği 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, talepleri halinde bulundukları yerde öğretmen kadrolarına atanacak. Öğretmen kadrolarına atananlar, aynı yerde en az 2 yıl daha görev yapacak, bunlar hakkında adaylık hükümleri uygulanmayacak. Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bunun, radikal bir karar olduğunu belirterek, “Zor olan, zor kararı almaktır. Zor kararı alacağız, ama ülkemizin kurtuluşu bundadır. Doğru bir karardır. Türkiye’nin önünü açacak, eğitim kalitesini yükseltecek bir tekliftir. Güneydoğu’da öğretmen tutamıyoruz.” dedi. Bakan Yılmaz, bu öğretmenlerin ücretinin, kadroludan daha aşağı olmayacağını bildirdi. Bu şekilde atanan sözleşmeli öğretmenler, 3 yıl süreyle başka yere atanamayacak. Aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirmelerde sözleşmeli öğretmenin eşi, sözleşmeli öğretmene tabi olacak.

Bölgedeki en önemli sorun öğretmen eksiği

Komisyonda söz alan milletvekilleri, sözleşmeli öğretmen atanması konusunda ortak görüş bildirdi. Komisyon Başkanı, AKP Van Milletvekili Beşir Atalay da Van’da en  önemli sorunun tecrübeli öğretmen olduğunu, bölge milletvekili olarak buna olumlu  baktıklarını söyledi. MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Doğu, Güneydoğu’da çok büyük  sıkıntı olduğunu, öğretmen açığı bulunduğunu, sözleşmeli öğretmenlerin hangi bölgelere atanacaklarının belirlenmesi gerektiğini kaydetti. AKP Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, burada görev yapacak öğretmenlere ücrette farklılık getirilebilineceğini belirterek, Doğu’nun makus  talihini değiştirecek önemli bir çözüm olduğunu vurguladı. AKP Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, bölgenin terörden  kurtulması için gönüllü öğretmenlerin atanmasının şart olduğunu dile getirdi. HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, atama yönetmeliğinde değişiklik  yapılarak, belli süre konularak, bu öğretmenlerin kadrolu gönderilebileceğini belirtti. AKP Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Çözülemeyen bir sorunu,  hep beraber çözelim.” dedi.

AA

Okunma Sayısı: 2405
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı