"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gurbetçi hakları için yasa teklifi hazırlanıyor

14 Kasım 2014, Cuma 11:15
Hollanda'da muhalefetteki Yeşil Sol’un (GL) milletvekillerinden Linda Voortman, ülkedeki Türklerin AB-Türkiye Ortaklık Hukukundan doğan haklarının yasallaşmasını öngören bir yasa teklifi hazırladığı bildirildi.

Yeşil Sol partisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Hollanda’da yaşayan Türklerin, Türkiye-AB Ortaklık Anlaşmasından doğan birtakım hakları olduğuna işaret edildi. Hollanda'daki Türklerin bu haklardan yararlanabilmek için çoğu kez yıllarca yargı mücadelesi vermek zorunda bırakıldıkları kaydedildi.

Yeşil Sol, Türklerin var olan haklarının kötüye götürülemeyeceğine hükmeden kural ile Türk vatandaşlarına diğer AB vatandaşlarından farklı muamele yapılamayacağına hükmeden maddeye uyulmasını istiyor. Yapılan açıklamada, Türklerin bu anlaşmadan doğan haklarının yasallaşmasının, ülkede yaşayan Türklere hukuki güvence sağlayacağı belirtildi. 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Hollanda’da Türkler için Danışma Kurulu(İOT) Müdürü Ahmet Azdural, "AB ülkeleri, Türkiye-AB Ortaklık Konseyi Kararlarının çoğuna ulusal yasalarda ya hiç yer vermiyor ya da yanlış değerlendiriyorlar.” ifadelerini kullandı.

Azdural, "Yasa teklifinin hayata geçmesi bazen yıllar süren uzun bir süreci kapsayabilir. Ama buna rağmen kısa sürede girişimin etkili olacağını düşünüyoruz. Eğer yasa teklifi kabul edilirse hakimler Göç ve Vatandaşlık Dairesi (IND) başvuruları değerlendirirken yasa teklifine bakarak karar verecekler." şeklinde konuştu.

Okunma Sayısı: 1123
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı