"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gürer: Çiftçiye faiz oyunu

12 Eylül 2018, Çarşamba 17:53
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tarım ve Orman Bakanlığına yönelttiği yazılı soru önergesinde, ‘indirimli kredi’ kullandığını düşünen ancak aldıkları krediyi ‘kanunsuz ve yüksek faiz oranlarıyla’ ödemek zorunda kalan çiftçilerin yaşadığı mağduriyete dikkat çekti.

Ziraat Bankası’nın çiftçilere Tarımsal kredi kooperatifleri aracılığıyla verdiği tarımsal kredilerin ticarî kredi orak tahsis edildiğine dikkat çeken Gürer, Bakanlar Kurulu’nun ilgili kararına göre tarımsal kredilerin faiz oranının yüzde 8 olması gerektiğine işaret etti.  Gürer, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından cevaplanması istemiyle TBMM başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde; “Piyasa faiz oranları yükseldikçe, tarım kredi kooperatiflerinin çiftçiden aldığı ‘kaynak kullanım ücreti’ yani gizli zam da artmaya devam edecek midir?” şeklindeki soruya cevap istedi. Gürer; “Tarım ülkemizin geleceğidir. Çiftçi olmazsa tarımda yapılamaz. AKP iktidarları çiftçiye gereken desteği ve önderliği sağlamadı.” dedi.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 5563
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı