"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gürsel Tekin: Başbakanın ’30 canlı bomba var’ sözü soruşturulmalı

17 Ekim 2015, Cumartesi 15:01
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, dün Suriye sınırında düşürülen milliyeti belirsiz hava aracıyla ilgili, “Rusya bir sağdan bir soldan vurunca bizimkiler çaresiz kaldı. Bu çaresizlik içerisinde faili meçhul bir hava aracı düşürmüşler. Ne olduğu belli değil. Daha hiç kimse üstlenmiş değil. Bilgilerimiz var. İnşallah öyle değildir. Öyleyse bu başka bir maskaralık ki altından kalkmak mümkün değil.” dedi.

Tekin, Başbakan Davutoğlu’nun, ‘30 tane canlı bomba var’ şeklindeki sözlerinin de soruşturulması gerektiğini söyledi. 

Gürsel Tekin, partisinin Kadıköy ilçe teşkilatında gündemle ilgili basın toplantısı düzenledi. Ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

‘SARAY’I ELEŞTİRENE 24 SAAT İÇİNDE HUKUK İŞLİYOR, AMA TERÖR ÖRGÜTLERİNE…’

Kayseri’de parkta gözaltına alınan iki kişiyi örnek gösteren Tekin, şöyle devam etti: “İki tane genç çocuk AKP’yi ve Saray’ı eleştirdiği için 2 saat içerisinde gözaltına alıyorsunuz, sorguluyorsunuz, hesap sormasını biliyorsunuz. Gazetecilerin, siyasetçilerin, iş adamlarının yakınen takipte olduğunu, olası herhangi bir hükümete ya da Saray’la ilgili bir cümle kullandığında 24 saat içinde bunlara hukuku işletebiliyorsunuz. Ama cani terör örgütlerine, daha önce çeşitli eylemler yapmış sadece Ankara değil ilk Reyhanlı’da başladı. 53 vatandaşımız hayatını kaybetti. Hemen sonra Hükümet sözcüsü Hüseyin Çelik basın toplantısı yaptı. Reyhanlı’daki terör saldırısını Esed güçleri ve bir sol örgütün yaptığını söyledi. Yani olağanüstü bir istihbarat bilgisiyle bir saat sonra Türkiye kamuoyuyla paylaşıldı. Üstünden sadece 2 saat geçti olayın böyle olmadığını Rakka’da El Kaide tarafından bombalı araçların Reyhanlı’ya gönderildiği bütün dünya medyası tarafından kamuoyuna lanse edilince bunların sesleri kesildi. Bütün bunlara baktığınızda baştan itibaren özellikle 6 ay sonra, 3 ay sonra falan camide namaz kılacağım diyen zatı muhteremin Türkiye’yi getirmiş olduğu noktaya bakın.” 

‘BAŞBAKAN’IN 30 CANLI BOMBAYLA İLGİLİ SÖZLERİNİN IŞİD FİNANSÖRLERİYLE İLGİSİ VAR MI?’ 

Yakın zamanda meydana gelen bombalı saldırıları hatırlatan Tekin, “İstanbul’un orta göbeğinde eylem yapıldı. Onu da sol örgüte bağlamak istediler. Yine bu IŞİD terör örgütü çıktı. Niğde’de 3 askerimiz şehit düştü, bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Adana, Mersin, Diyarbakır ve Suruç’taki katliamı hepimiz biliyoruz. Bütün bunlara rağmen bir ülkenin başbakanı, ‘Biz 30 tane canlı bombayı biliyoruz ama hukuken bir şey yapamıyorduk’ demesi dorusu başlı başına büyük bir olaydır. Bunun detaylı bir şekilde soruşturulması lazım. Acaba Sayın Başbakan’ın kullanmış olduğu bu cümleler biraz önce tarif ettiğim bu finansörle bu ilişkiler var mı yok mu? Önümüzdeki günlerle detaylı bir şekilde ortaya çıkacaktır.” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler: chp, gürsel tekin
Okunma Sayısı: 1754
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı