"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

HDP'li Altan Tan'dan PKK'ya önemli çağrı

06 Nisan 2016, Çarşamba 12:46
HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan: PKK'nın kayıtsız şartsız silahlarını susturması, 2013 nevruzunda Öcalan'ın çağrısı doğrultusunda silahlı güçlerini Türkiye dışına çıkarması ve silahla hak arama şekline son vermesi gerekir

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin içeride gerilim, kavga, çatışma yaşadığını, dış dünyadan da izole olduğunu öne sürdü.

Bu durumun siyaseten ve ekonomik olarak sürdürülebilir olmadığını belirten Tan, "Türkiye’nin acilen iç ve dış barışı sağlama mecburiyeti var. Bu sadece Kürt sorunu bağlamında değil. Turizm çökmüş durumda, ihracat değerleri düşmeye başladı. Türkiye’de yönetim krizi var. Bunların çözümünün ilk noktası iç barışı sağlamaktan geçiyor" diye konuştu.

BUNU YAPAMAZSAK...

"Türkiye, tekrar, acilen 2013 şartlarına dönmelidir" ifadesini kullanan Tan, şunları söyledi: "PKK’nın kayıtsız, şartsız silahlarını susturması, 2013 nevruzunda Öcalan'ın çağrısı doğrultusunda silahlı güçlerini Türkiye dışına çıkarması ve silahla hak arama şekline son vermesi gerekir. Hükümetin de atması gereken bütün adımları atması, diyalogları, görüşmeri, demokratikleşmeyi yeni anayasanın içine koyarak sonuçlandırması gerekir. Bunu yapamazsak hep birlikte bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete. Bu gidiş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için hayırlı bir gidiş değil."

'VATANDAŞLIKTAN ÇIKARMA, TRİBÜNLERE SÖYLENMİŞ LAF'

Tan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "teröre destek verenlerin vatandaşlıktan çıkarılabileceği" açıklamasıyla ilgili başka bir soru üzerine de "Bir insan ne kadar suçlu olursa olsun vatandaşlık başka, ceza başka bir şeydir. Bunları trübünlere söylenmiş laflar olarak değerlendiriyorum çünkü bir karşılığı yok." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Okunma Sayısı: 2797
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    7.4.2016 10:39:41

    Aslında vatandaşlıktan çıkarılma ilk önce o sözü söyleyene uygulanması gerekir.Çünkü pkk lı hainlerin ufat-tefek yanlışlarına müdahale etmeyin dedik diyerek itirafta bulunmuş ve VATANA HIYANET içinde olduğunu ifşa ve itrafa etmiştir.Çünkü yaşanılanlar bu idari gaflet,dalalet ve hıyanetin neticesinde beldeler haraap,insanlar katledilmiiş,yüzlerce şehit verilmiştir.Nice masumlar babasız,eşler kocasız,yavrular öksüz kalmışlardır.Elbette mükafat olduğu gibi cezada olmalıdır.Evet ilk vatandaşlık hakkı iptal edilecek kiş o sözü söyleyendiiir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı