"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

HDP'li Başkan tutuklandı

19 Eylül 2015, Cumartesi 10:40
Muş'ta düzenlenen terör örgütü operasyonu kapsamında, HDP Varto Eş Başkanı Halide Aktay'ın da aralarında bulunduğu 3 kişi tutuklandı.

Varto İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, terör örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan HDP İlçe Eş Başkanı Halide Aktay ve eşi Ali Doğan Aktay ile Murat Güler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece "terör örgütüne üye olmak ve yardım yataklık etmek" suçundan tutuklandı.

Varto Belediyesi Eş Başkanı Sabite Ekinci'nin makam şoförlüğünü yapan Murat Güler'in, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YPG/H üyesi olduğu ve örgüt adına gerçekleşen eylemlerde görev aldığı öne sürüldü. 

Varto ilçesinde, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İlçe Eş Başkanı Halide Aktay'ın da aralarında bulunduğu 3 kişi dün gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada örgütsel doküman ele geçirilmiş, gözaltına alınan Murat G.'in, ilçede esnaflara kepenk kapattırdığı ve bu yönde vatandaşlara baskı yaptığı iddia edildi.

Etiketler: muş, halide aktay, varto, hdp
Okunma Sayısı: 1209
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı