"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hukuken sıfırlanmış bir süreci yaşıyoruz

11 Şubat 2015, Çarşamba 14:13
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ahlaken ve hukuken sıfırlanmış bir sürecin yaşandığını ifade ederek, "Şunu özenle herkesin bilmesini isterim. Birinci sınıf demokrasiyi istiyoruz bu ülkede. Ahlaki değerlere sahip olmak ve onları yüceltmek istiyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın'ı ziyaret ederek, il yönetimiyle bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleşen toplantının partililere seslenen Kılıçdaroğlu, il yönetimiyle 7 Haziran'da yapılacak seçimi konuştuklarını söyledi.

Demokrasinin özellikle son üç yılda hukuken ve ahlaken ağır yaralar aldığını dile getiren Kılıçdaroğlu, demokrasinin ayaklar altından kaydığı gerçeğini vurgulamak istediğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hukukun üstünlüğü anayasasında yazılı bir ülkeyi düşünün. Cumhurbaşkanı olarak seçilen kişi, anayasaya uymuyor, ettiği yemine bağlı kalmıyor, anayasayı 'dinlemem' diyor. Bir başka açıdan düşünün. Adı yolsuzluğa karışmış 4 bakanın, TBMM'de AKP milletvekilleri tarafından aklandığını düşünün. Ahlaken sıfırlanmış bir süreci yaşıyoruz. Hukuken sıfırlanmış bir süreci yaşıyoruz. Şunu özenle herkesin bilmesini isterim. Birinci sınıf demokrasiyi istiyoruz bu ülkede. Ahlaki değerlere sahip olmak ve onları yüceltmek istiyoruz. Hukuksuzluk, yolsuzluk, hırsızlık, adam tanımamazlık. Bunların tamamını çöp sepetine atmak istiyoruz. Temiz siyaset, ahlaklı siyaset, halkına hesap veren siyaset, mal varlığını açıklamaktan korkmayan siyaset. İsviçre bankalarında 'param var mıdır yok mudur?' telaşına kapılmayan bir siyaset. Yoksulluğu sıfırlamış, yoksulluğu idare eden değil, yoksulluğu bitiren, bitirme konusunda azimli olan bir siyaset. İstediğimiz budur."

Sandıklara sahip çıkacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da 27 bin 500 seçim sandığının olduğunu belirterek, "neden sandıklara sahip çıkmıyorsunuz" eleştirisine maruz kaldıklarını anlattı.

İstanbul'un, Türkiye'nin hatta Avrupa'nın en büyük kenti olduğunu, üç büyük imparatorluğa başkentlik yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, "Sandıklara sahip çıkacağız. Bizim şikayet etme lüksümüz yok. Artık oturup düşünme ve eylem zamanıdır. Hareket zamanıdır. Demokrasi gidiyor, ahlaksızlık diz boyu, en kutsal değerlerimiz siyasete kurban edilmiş durumda, etnik kimlik ve inanç üzerinden siyaset yapılıyor. Yaşam tarzı üzerinden siyaset yapılıyor. Buna 'dur' demek lazım" değerlendirmesinde bulundu. 

AA

Okunma Sayısı: 913
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı