"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İçimizdeki çatışmaları geride bırakmak zorundayız

14 Kasım 2014, Cuma 14:40
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çözüm sürecinin tüm partilerin derdi olması gerektiğini belirterek, siyasetin sokağa indiği andan itibaren siyaset olmaktan çıkacağını söyledi.

Yılmaz, "Çözüm süreci Türkiye'nin tarihi bir sürecidir. Ülkemizi uluslararası alanda güçlendirmek istiyorsak bu içimizdeki çatışmaları geride bırakmak zorundayız. Enerjimizi boş yere harcamamak zorundayız. Bu da tüm partilerin derdi olmalı. Sadece iktidar partisinin değil CHP, MHP, HDP’nin de derdi olmalı. Sadece siyasi partiler de değil sivil toplum kuruluşları, medya bütün unsurları ile bu meselelere destek olmak durumundayız." dedi.

Bakan Cevdet Yılmaz, Ekonomi Muhabirler Derneği üyeleri ile Bakanlıkta ‘Yatırımlar ve İSEDAK’ konulu sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Yılmaz toplantıda gaztecilerin sorularını cevapladı.

Çözüm sürecinde son duruma ilişkin soru üzerine Yılmaz, Çözüm süreci ekonomik açıdan da kalkınma açısından da mutlaka değerlendirilmesi gereken bir süreç olduğunu söyledi. Yılmaz, "Çok boyutları olan bir süreç her şeyden önce insan odaklı bir süreç, ülkedeki huzuru tesisi etmek amacı ile başlatılmış bir süreç, ama bir taraftan da ekonomik boyutu da gerçekten son derece güçlü bir süreç. Çünkü Türkiye bu olumsuz koşulların etkisi ile genel olarak tam performansını kullanamadığı gibi özellikle doğuda, güneydoğuda kaynakları tam olarak harekete geçiremedi. Güvenlik nedeni ile huzur ortamının tam anlamıyla oluşmaması nedeni ile o bölgelerimizde hayvancılık başta olmak üzere yaylaların değerlendirmesi başta olmak üzere bir sürü sıkıntılar yaşandı. Oraya yeterince turist gitmedi. O bölgelere nitelikli eleman yeterince gitmedi. Bütün bunlar aslında geçmişte yaşanılanların maliyetleri, bunlar dolaylı maliyetler. Terörün bir doğrudan maliyeti var. Ama bir de dolaylı maliyetleri de var. Huzur, güven ortamının olmamasından dolayı yapılamayan birçok faaliyet aslında çok ciddi bir maliyet dolayısıyla çözüm sürecinin tam tersinden bakarsanız çözüm sürecinin başarıya ulaşması da dolaylı olarak birçok fayda üretecek." ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 1209
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı