"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İktidarla muhalefet arasında 'Menderes asılırken neredeydin?' polemiği

13 Mayıs 2015, Çarşamba 15:48
Başbakan Ahmet Davutoğlu AKP'nin Kütahya mitinginde konuştu.

İşte Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları:

Yarın inşallah, Adnan Menderes’in hakka yürüdüğü adayı kongre merkezi yapıyoruz ta ki darbeler tamamen silinsin diye. Adnan Menderes asılırken CHP neredeydi, MHP neredeydi… Şimdi herkes 12 Eylül dolayısıyla darbelerle hesaplaşmaktan bahsediyordu. Peki 28 Şubat’ta neredeydiniz? CHP MHP hep 28 Şubat’ın yanında yer tuttu. HDP ise 12 Eylül’ün ürünü.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Ak Parti kadroları her zaman darbecilerin karşısında durdu durmaya devam edecek. Pınarhisar cezaevine onurla yürüyen cumhurbaşkanımıza kimse dil uzatamaz. Sadece AK Parti milli iradenin sözcüsü oldu. Darbecilere ve vesayetçilere karşı bin an bile taviz vermeden duracağız.

Dün, Türkiye’de yargı üzerinden darbe yapmak isteyenlere HSYK ‘dur’ deyince yeniden seslerini yükseltmek istiyorlar. ‘Dönemin başbakanı’ diyerek Adnan Menderes’e yapmak istediklerini yapmak istiyorlardı Sayın Cumhurbaşkanımıza…

MHP'DEN CEVAP GECİKMEDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 27 Mayıs darbesi sonrası asılan Menderes üzerinden MHP'ye yüklendi. "Menderes asılırken MHP neredeydi?" diye soran Davutoğlu'na cevap MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'dan geldi.

Başabakan Ahmet Davutoğlu’nun, “Menderes asılırken MHP neredeydi” sözüne, MHP’den jet cevap geldi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “O zaman MHP diye bir parti yoktu bre cahil adam” dedi ve şu değerlendirmelerde bulundu:

SEN 12 EYLÜL’DE NEREDEYDİN ?

“Tevellütü yetmiyor belli ki. Kendisinin başbakan olduğundan haberdar olmadığını, kendisini hala müsamerede zannettiğini biliyoruz da, acaba 12 Eylül’de bir insanlar idam edilirken kendisi neredeymiş? O zaman bir sağdan, bir soldan diye insanlar idam edilirken Davutoğlu ne yapıyordu, karyolanın altında mı saklanıyordu? 12 Eylül’de biz işkence gördüğümüzde ne yapıyordu, kebap mı yiyordu?

Okunma Sayısı: 2270
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı