"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İmralı heyetinden basın toplantısı

12 Haziran 2015, Cuma 15:21
HDP Ankara Milletvekili ve İmralı heyeti üyesi Önder, 'Barış konusunda topyekun bir ulusal koalisyon gerçekleştirmeliyiz. Bu hükümet koalisyonundan daha hayati olacaktır" dedi.

HDP Ankara Milletvekili ve İmralı heyeti üyesi Sırrı Süreyya Önder, İmralı'ya gitmek için Adalet Bakanlığı'na başvurduklarını ve sürecin bırakıldığı yerden büyük bir ciddiyetle devam etmesini istediklerini belirterek, "Barış konusunda topyekun bir ulusal koalisyon gerçekleştirmeliyiz. Bu, kurulacak olan hükümet koalisyonundan daha elzem, daha hayati ve daha yüksek kıymette olacaktır" dedi. 

Önder, heyet üyeleri HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan ve HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken ile Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, genel seçim sonuçları ve Çözüm Süreci'ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Önder, şunları söyledi:

"Bütün siyasi partiler zaman kaybetmeden, sıkıntılar doğurabilecek alanları çoğaltmadan, halkın bu arzusunu köreltmeden barış konusunda topyekun bir ulusal koalisyon gerçekleştirmeliyiz. Bu, kurulacak olan hükümet koalisyonundan daha elzem, daha hayati ve daha yüksek kıymette olacaktır. Biz İmralı heyeti olarak gerek hükümete gerek devlet kurumlarına, başta da bütün siyasal partilere bu gerçekliğin kıymetinin bilinmesi, üzerine titrenmesi, böyle yapılması halinde çok kısa sürede savaş olgusunu gündemden çıkarabileceğimiz gerçeğini hatırlatmayı tarihi borç sayıyoruz."

Hükümetle mutabakata vardıkları izleme heyetinin devreye girmesini istediklerini aktaran Önder, oluşturulan protokole göre silahsızlanma çağrısını İmralı'nın yapacağını ifade etti.

Diyarbakır milletvekili seçilen ve Türkçe bilmediği belirtilen Feleknas Uca'nın nasıl yemin edeceğini sorusuna da  "Hepimiz yemini İçtüzüğe uygun yapacağız" yanıtını verdi.

AA

Etiketler: hdp, imralı heyeti
Okunma Sayısı: 1952
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı